3FM Talent

Waltzburg is 3FM Talent van de maand augustus

  1. Nieuwschevron right
  2. Waltzburg is 3FM Talent van de maand augustus

Ze wonnen de 3FM Sziget On Stage Contest eerder dit jaar en staan later deze maand op het beroemde Hongaarse festival. Eigenlijk konden we dus niet anders dan de Nijmeegse band Waltzburg 3FM Talent van augustus maken.

Je mixt Vampire Weekend, Modest Mouse en Real Estate met elkaar en dan krijg je de sound van Waltzburg. Vier maanden lang hebben de Nijmegenaren in Kytopia (Utrecht) met Simon Akkermans aan hun muziek gewerkt, daarna hebben ze lekker veel kunnen spelen bij de Popronde en waren ze al te vinden op Noorderslag 2018.

Hoe het allemaal begon

De vriendengroep begon ooit met muziekmaken onder de naam Wolves Dressed In Sheep waarmee ze in 2015 een EP uitbrachten. Toch merkten ze dat de naam niet werkte en tijdens aankondigingen altijd misging, vertellen ze in 3voor12 Radio. "En sinds we met Simon (C-mon & Kypski) hebben gewerkt voelt het ook als een nieuwe band," vertelt gitarist en zanger Menno.

Dus daar is nu Waltzburg. Ze hebben inmiddels twee tracks uit: 'Ghost' en 'Neon'. Die laatste ga je de komende maand lekker vaak op 3FM voorbij horen komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sziget 2018

Sinds een paar jaar organiseert 3FM samen met Sziget een wedstrijd voor Nederlandse artiesten om een plekje op het festival te bemachtigen. Afgelopen april gingen tientallen muzikanten de strijd met elkaar aan. Uiteindelijk werd Waltzburg door o.a. 3FM-dj's Frank en Wijnand gekozen als winnaars.

Meer muziek

Het is dus nog even wachten op meer muziek. Er ligt aardig wat klaar, maar vooralsnog is het niet bekend wanneer dit naar buiten wordt gebracht. Heb geduld!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie