3FM Talent

Interview met 3FM Talent Snelle over bekendheid en toekomstplannen

  1. Nieuwschevron right
  2. Interview met 3FM Talent Snelle over bekendheid en toekomstplannen

Het is niet vaak dat een 3FM Talent op iedere straathoek twintig keer op de foto moet met fans en al een platina plaat op zijn naam heeft staan. Dit is wel het geval met de 23-jarige Lars, oftewel Snelle. 3FM sprak hem over omgaan met deze enorme populariteit, hoe je met je beide benen op de grond blijft en zijn toekomstplannen.

Het begon allemaal in de periode tussen zijn twaalfde en zestiende. "Mensen vragen altijd wanneer ik begon met rappen, maar ik heb simpelweg geen idee meer haha." In die tijd nam hij zijn eerste demo op in het schuurtje bij zijn moeder en toen een vriend van hem zei 'wow, dit is best vet', realiseerde hij zich dat hij misschien wel wat in handen had.

Nu zijn we een aantal jaar verder en pakt hij miljoenen streams en views op zijn muziek, is hij getekend bij het label van Jebroer en liggen er grote dingen in het verschiet van de jongen uit Gorssel.

De bekendheid

Maar hoe vaak wordt Snelle dan herkend op straat? "Op elke hoek! Daarom heb ik gister een zonnebril gekocht, om toch een beetje anoniem te blijven. Maar echt letterlijk, onderweg van de parkeergarage naar de zonnebrillenwinkel, wat 300 meter was, moest ik twintig keer op de foto. Het is ook heel leuk! Als ik geen haast heb... Maar wel veel. Ik ben heel blij dat ik mijn rijbewijs heb gehaald, want in de trein was het ook niet echt heel erg chill meer."

Het grappige was dat ik een hele dure zonnebril had gezien bij een vriend van me die ik echt heel tof vond. Maar dan begint er toch een stemmetje in mijn hoofd te spreken die zegt: ga verstandig met je geld om... Dus uiteindelijk toch maar besloten om ergens anders heen te gaan en nu heb ik een leuk exemplaar voor maar zeven euro. Perfect haha.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met beide benen op de grond blijven

Het succes rondom Snelle gaat op dit moment erg hard, waar ook een nieuwe luxe bij komt kijken. Maar wat doet dat eigenlijk met je als persoon? "Beschimmeld fruit in een kleedkamer zoals ik laatst had vind ik niet echt oké en dat is dan ook oké om te vinden, maar laatst betrapte ik mezelf wel op een heftige uitspraak. Een vriend van me wilde uit in Hilversum naar een club en het was een drukke dag geweest waarop ik ook erg veel was herkend dus toen hoorde ik mezelf zeggen: ik wil alleen mee uit als er een VIP is. Dat is echt niks voor mij en vond ik wel gek om mezelf te horen zeggen. Misschien wen je er onbewust toch wel een beetje aan."

Gelukkig zijn er genoeg mensen die hem met beide benen op de grond houden. Zijn tourmanager, manager en dj zijn allemaal goede jeugdvrienden van hem. "Dus ik mag af en toe ook gewoon even vliegen en met beide benen van de grond af omdat mijn jongens met mij mee vliegen."

Belangrijke personen

Snelle zit sinds een tijdje getekend bij het label van Jebroer, iemand waar hij heel erg tegen opkijkt. "Hij is mijn mentor, mijn coach, mijn labelbaas. Ik heb heel veel respect voor hoe hem hoe hij alles professioneel gezien doet, maar ook hoe hij het vaderschap combineert met tachtig shows in de week." Toch is de belangrijkste persoon in zijn leven op dit moment iemand anders.

Ik zit best wel in een fase dat ik zelf op dit moment de belangrijkste persoon in mijn leven ben. Nu effe. Ik ben vrij druk en daardoor misschien ook wel een beetje egoïstisch soms. Dus ik kan wel heel mooi zeggen: mijn vrienden of mijn vader, maar op dit moment bent ik het zelf denk ik. Verder is mijn vader wel heel erg belangrijk voor me.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de toekomst

De muzikale droom is toch wel om de komende tien jaar hiermee door te blijven gaan. "En het is heel erg," legt Snelle uit. "Maar ik wil toch ook wel echt miljonair worden. Maar wel met dit. Met muziek maken."

En als we iets minder ver in de toekomst kijken en naar komend jaar. Wat gaat er dan gebeuren? "Veel nieuwe muziek, ook op projecten van anderen. Ik werk aan een album, waarvoor ik nu veel aan het schrijven ben. Er komt een vervolgtour en deze zomer een zomertour langs Salou, Albufeira en die plekken." Dat wordt nog een drukke zomer! "Of ik dat vroeger als tiener heb gedaan? Absoluut niet haha. Dat was niks voor mij. Dus misschien ga ik er nog een beetje naïef en onwetend in..."

Ster advertentie
Ster advertentie