Live Box

Snelle begon zijn carrière met een SingStar microfoon

  1. Nieuwschevron right
  2. Snelle begon zijn carrière met een SingStar microfoon

Snelle was vanochtend te gast bij Sanders Vriendenteam. Wie? Snelle! De rapper uit Deventer heeft miljoenen streams op YouTube en Spotify en bracht een tijdje terug de track 'Alleen Maar Geluk' uit, samen met Jebroer. De hoogste tijd dus om langs te komen in de 3FM-studio.

De samenwerking met Jebroer komt niet helemaal uit de lucht vallen. De twee kennen elkaar van de Herman Brood Academie waar Snelle les kreeg van Jebroer. Inmiddels staat hij onder contract bij het label van zijn voormalig docent en is zijn eerste tour al helemaal uitverkocht. Sander kwam er achter dat de carrière van Snelle niet zo glamorous van start ging als dat hij hoopte. Voor zijn succes stond de rapper namelijk in een schuurtje met een SingStar microfoon. Snelle: "Die oude opnames heb ik heel veilig opgeborgen..."

Interview

Sander was benieuwd naar de uitverkochte shows die hij gaat geven in de Melkweg. Snelle: "Het gaat allemaal zo hard ineens. We moeten ineens groter gaan denken en van alles professionaliseren. We zijn met een gekke lichtshow bezig en ik wil een live gitarist meenemen. Ik denk er ook over na om wat theater- en cabaretelementen toe te voegen aan de show. Ik ga proberen grappig te zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Acda En De Munnik

Wie goed naar de teksten van Snelle luistert komt al snel een bekende zin tegen in 'Alleen Maar Geluk'. De rapper bekende bij Sander groot fan te zijn van Acda En De Munnik. Niet zo gek dus dat hij "Ik ben mezelf niet of jaren nooit geweest" heeft gebruikt in de track met Jebroer: "'Ren Lenny Ren' vind ik een bijzonder lied. Op het moment dat mijn ouders gingen scheiden betekende dat nummer heel veel voor mij en herkende ik mezelf in de tekst."

Luister hier het hele interview met Snelle terug:

Ster advertentie
Ster advertentie