3FM Serious Request

St. Joost in actie voor 3FM

  1. Nieuwschevron right
  2. St. Joost in actie voor 3FM

Een jaar te vroeg? Welnee, Breda komt nú al in actie voor 3FM Serious Request! Een groep studenten aan de St. Joost Hogeschool deed een minor rondom de radio-actie.

3FM Serious Request zet zich ook in 2015 weer in voor de slachtoffers van een stille ramp. Kinderen en jongeren in conflictgebieden. Zij moeten de kans krijgen een toekomst op te bouwen en daarom zamelt 3FM samen met het Rode Kruis geld in om voor hen.

Studenten van De Akademie voor Kunst en Vormgeving St.Joost hebben een minor gedaan rondom 3FM Serious Request en gekeken naar elementen van de actie die een visueel sterkere vertaling kunnen krijgen. Van de verantwoording van de besteding, die halverwege het jaar wordt gepubliceerd, tot grappige animaties op de beeldschermen in het huis.

Het doel van 3FM Serious Request in een animatie

Een van de projectgroepen koos voor een visuele vertaling van het doel waarvoor 3FM zich samen met het Rode Kruis zich inzet en maakte daarvoor deze waanzinnig mooie animatie:

Makers:
Yentl van der Voort, Floor van der Doelen, Daniël Clasquin en Martijn Rook.

Daarnaast werd er nog nagedacht over downloadable pakketten voor kant en klaar acties, waarmee je makkelijk kunt beginnen met een actie voor 3FM Serious Request. En er waren ook veel mensen die een twist gaven aan de manieren van doneren.

Omdat het een vruchtbare samenwerking is gebleken, lijkt het erop dat 3FM en St. Joost volgend jaar in Breda de handen weer ineen gaan slaan.

Ster advertentie
Ster advertentie