3FM Serious Request

Feliciënne's dochter had een levensbedreigende longontsteking

foto: Sander Koning
  1. Nieuwschevron right
  2. Feliciënne's dochter had een levensbedreigende longontsteking

Vorig jaar spraken wij, tijdens onze reis naar Ivoorkust, met Feliciënne over haar zieke dochter. Zij leidde aan een longontsteking, een levensbedreigende longontsteking. Hoe is het nu met hen en hebben zij iets gehad aan de hulp van 3FM Serious Request 2016? Domien reisde deze keer af naar het land en sprak met Feliciënne.

Veel kinderen in landen als Ivoorkust lopen hoog risico op een longontsteking. Dit komt o.a. doordat de moeders vaak nog binnenshuis koken op een houtvuurtje. Een slechte hygiëne, gebrek aan kennis en weinig tot geen medische ondersteuning, zorgen ervoor dat de een longontsteking dodelijk wordt.

Pasgeboren en een longontsteking

De dochter van Feliciënne was nog maar net geboren of ze werd al met spoed naar het ziekenhuis gebracht met ademhalingsproblemen. Het bleef niet bij problemen met ademen, de baby bleek een longontsteking te hebben. In de kliniek kreeg de baby antibiotica. Wij waren benieuwd hoe het nu, een jaar later, met moeder en dochter is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorlichting

Dankzij het Rode Kruis weet Feliciënne dat ademhalingsproblemen een symptoom kan zijn van een longontsteking. Zij heeft namelijk voorlichting gekregen, waardoor zij ook andere kinderen in het drop kan helpen.

Ster advertentie
Ster advertentie