3FM Serious Request

Margot (directeur Het Vergeten Kind) over toeslagenaffaire kinderen

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Margot (directeur Het Vergeten Kind) over toeslagenaffaire kinderen

Algemeen directeur Margot Ende-van den Broek van stichting Het Vergeten Kind kwam vanmiddag langs bij 3FM-dj Barend in het Glazen Huis in Amersfoort. Om bij te praten over de actie, maar ook om nog wat inhoudelijker in te gaan op voor wie Het Vergeten Kind er nou allemaal is.

“Margot, ik wil toch even iets met jou bespreken,” begint 3FM-dj Barend van Deelen het gesprek. “Mijn hele Instagram DM is ontploft met berichten over een vrouw die hier is komen demonstreren en is verwijderd van het terrein en dat heeft alles te maken met de toeslagenaffaire. Een verhaal dat mij persoonlijk best wel aangrijpt en raakt. Wat doet Het Vergeten Kind eigenlijk voor die kinderen?”

Margot: “Kinderen die te maken hebben gehad met de toeslagenaffaire zijn ook echt vergeten kinderen. Ook zij nemen deel aan onze lichtpuntjes, wij zijn er voor deze kinderen om ook hen aandacht te geven. Hun verhaal moet ook echt gedeeld worden.”

Gezinnen met multi-problematiek

Vergeten kinderen groeien op in gezinnen waar multi-problematiek is. Veel verschillende problemen en verhalen die allemaal verteld moeten worden. En met 3FM Serious Request zetten we ons vol overgave in voor deze kinderen. Met het grotere doel om lichtpuntjes te geven aan zoveel mogelijk vergeten kinderen in Nederland zonder in te zoomen op specifieke problematiek.

“We willen heel graag met deze vrouw in gesprek komen om haar verhaal te horen. En of wij dan iets kunnen doen zal afhangen van het gesprek dat we dan met haar hebben. Maar ieder kind dat niet in een veilige situatie opgroeit hebben we aandacht voor.”

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie