3FM Serious Request

Dit is het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline 2020

 1. Nieuwschevron right
 2. Dit is het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline 2020

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) gaan drie dj-teams in lockdown vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

VRAAG EEN PLAAT AAN DONEER NU KOM IN ACTIELOOP MEE!

Hulpverlening tijdens de coronacrisis

Overal staan hulpverleners, lokale klinieken en ziekenhuizen onder hoogspanning als gevolg van de coronapandemie. Zij zijn overbelast, vaak met desastreuze gevolgen. De opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 gaat naar het Rode Kruis, dat zich in Nederland en in het buitenland inzet om die druk op hulpverleners te verlichten met mensen en middelen. Ook helpt het Rode Kruis de verspreiding van corona tegen te gaan.

Nationaal

Het Rode Kruis helpt de GGD in het uitvoeren van bron– en contactonderzoeken om verspreiding van het virus te voorkomen en bij het runnen van coronatestlocaties op diverse plekken in het land. Daarnaast helpt het Rode Kruis bij het afnemen van coronatesten aan huis. Tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar sprongen honderden Rode Kruis vrijwilligers wekenlang bij om huisartsen, zorgpersoneel en ziekenhuizen te ontlasten en versterken.

Internationaal

Het Rode Kruis voorziet hulpverleners van medisch materiaal, desinfectiemiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Vrijwilligers helpen met opvang van patiënten, desinfectie, en screening van mogelijke corona patiënten. Zij geven ook voorlichting over gezondheidsmaatregelen als handen wassen en hoest-etiquette en leggen handenwas-stations aan om hygiëne te bevorderen.

Voor wie zet het Rode Kruis zich in?

Het Rode Kruis helpt de mensen die medische hulp nodig hebben én hun helpers. Denk hierbij aan:

 1. Een huisarts die overspoeld wordt met hulpvragen, maar te weinig capaciteit heeft.
 2. Een arts die geen instrumenten heeft om een patiënt met koorts en benauwdheid te onderzoeken en behandelen.
 3. Het ziekenhuis waar heel veel patiënten komen, maar geen ruimte is om hen veilig en adequaat te ontvangen
 4. Een Rode Kruis vrijwilliger die voorlichting moet geven, maar geen mondkapje heeft om zichzelf te beschermen.
 5. Een GGD die handen te kort komt om een teststraat in te richten.
 6. Een jonge vrouw in Zambia met ernstige corona-klachten, die niet naar de kliniek gaat uit angst voor stigmatisering in haar omgeving.

Geefvoorbeelden

Ondersteuning gezondheidszorg

 • Voor € 6 schaft het Rode Kruis 500ml medische, desinfecterende handgel aan, belangrijk voor hygiëne en veiligheid van hulpverleners, maar ook om uit te delen in gebieden waar dit niet of nauwelijks beschikbaar of betaalbaar is.
 • Voor € 20 krijgt een hulpverlener een uitrusting met beschermingsmiddelen: bijvoorbeeld een bril, mondkapje, schort en handschoenen.
 • Voor € 50 koopt het Rode Kruis één speciale contactloze thermometer, waarmee je snel kunt controleren of iemand verhoging of koorts heeft.

Voorkomen van verspreiding van het coronavirus

 • Voor € 4 geeft een Rode Kruis vrijwilliger voorlichting over het coronavirus, herkennen van symptomen, het belang van hygiëne en om geruchten en fabels te ontkrachten.
 • Voor € 32,50 legt het Rode Kruis een handenwas-station aan in een dorp of bij een lokale kliniek.
 • Voor € 105,00 geeft het Rode Kruis een training waarmee je leert hoe je correct en veilig een coronatest moet afnemen.

Met 3FM Serious Request: The Lifeline komen we in actie voor de medische hulpverleners en hun ondersteuners. We zorgen dat de hoogspanning van de hulpverleners verlicht wordt en helpen mee om de verspreiding van corona tegen te gaan. Kom in actie tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline, en help de helpers!

Wat kan jij doen?

Wil jij ook in actie komen voor 3FM Serious Request: The Lifeline 2020? Dat kan! Doneer, kom in actie of loop mee met the lifeline. Dit jaar kun je meelopen vanuit huis. Hoe dat werkt en hoe je jezelf kan laten sponsoren? Dat vind je hier! Natuurlijk kan je ook een plaat aanvragen in ruil voor een donatie. Dat kan hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie