3FM Serious Request

Facts & Figures: Wist je dit al over de acties voor 3FM Serious Request?

  1. Nieuwschevron right
  2. Facts & Figures: Wist je dit al over de acties voor 3FM Serious Request?

Steeds meer mensen komen in actie voor 3FM Serious Request. Daarmee helpen ze jongeren uit conflictgebieden een toekomst op te bouwen. In totaal zijn er al ruim 770 acties aangemaakt via de Kom In Actie-pagina van 3FM Serious Request, waarmee al ruim €50.000 is opgehaald. Goed bezig Nederland! Laten we naar nog een paar statistieken kijken.

De vroegste vogel van dit jaar was Evi uit Heesch, die op 13 juni haar sponsorloop aanmeldde. De helden van BUVA haalden met hun Classic Wielertour het hoogste bedrag tot nu toe op: €6.000. Daarmee hebben ze hun streefbedrag van €3.000 verdubbeld! De actie die het meest verwacht op te halen is Scream For Help, dat een streefbedrag van maar liefst €1.000.000 voor ogen heeft. Zo mogen we het zien!

Heel Nederland in actie

Tijd voor een blik op de kaart. De meeste acties worden gedaan in Limburg, de provincie waar het Glazen Huis dit jaar staat. Maar op de kaart is te zien dat ook de andere elf provincies in actie komen. In Flevoland zijn op dit moment de minste acties geregistreerd, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het ook in Flevoland goed gaat komen!

Nederland <3 Muse
Bij het aanmaken van een actie mag je ook een plaatje aanvragen voor tijdens 3FM Serious Request. De meest aangevraagde plaat? ‘Feeling Good’ van Muse! Je zou haast denken dat dat iets te maken heeft met de Muse-actie eerder dit jaar.

En wat doe jij?

Zoals je ziet is Nederland al goed op weg om weer een fantastisch bedrag op te halen voor het Rode Kruis. Nu is het tijd dat ook jij je steentje gaat bijdragen! Brainstorm over een ludieke actie of kies een Kant & Klaar-actie, trommel je vrienden op en meld je actie aan op de Kom In Actie pagina. Om je te inspireren staan hieronder een paar van de leukste acties die tot nu toe zijn aangemeld.

Je kunt bijvoorbeeld lege flessen ophalen

Skye en Femke uit Landgraaf zamelen lege flessen in en doneren het statiegeld aan 3FM Serious Request. Ze hebben er inmiddels al bijna 1.000 euro mee opgehaald! Lees hier meer over de actie van Skye en Femke.

De echte sportieveling fietst naar Parijs

Germen stond al eens eerder in de spotlight. Hij fietste in oktober in 7,5 dag van Terschelling naar Parijs en liet zich daarbij voor meer dan 1400 euro sponsoren. Alsof dat nog niet genoeg is, verkoopt hij nu ook nog eens zijn fiets! Van de 765 kilometer maakte Germen een aftermovie die je kunt zien op zijn actiepagina. Lees hier meer over de actie van Germen.

Heel Holland bakt! Daan verkoopt plakjes cake

Daan startte zijn eigen eventweek: de Week van de Keek. De Vlaardingse topper verkoopt zijn plakjes cake op de bridgeclub van zijn oma, aan docenten op school en bij zijn atletiekvereniging. In totaal haalde Daan al meer dan 300 euro op! Lees hier meer over de actie van Daan.

Ster advertentie
Ster advertentie