3FM Serious Request

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request 2021 is CO2-neutraal

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Glazen Huis van 3FM Serious Request 2021 is CO2-neutraal

Dit jaar zamelt 3FM met 3FM Serious Request geld in voor het Wereld Natuur Fonds zodat zij de regenwouden van Zuid-Amerika kunnen beschermen en herstellen. Gebieden die als een groen schild voor de aarde dienen en klimaatverandering tegengaan. Voor ons dus een belangrijke zaak om de productie van het Glazen Huis in Amersfoort zo groen mogelijk te doen. Hieronder lees je hoe we dat doen!

Bezuinigen of verkleinen van stroombehoefte

Om live radio en tv te maken, heb je veel apparatuur nodig. We hebben kritisch gekeken naar wat we nodig hebben en het aantal apparaten op stroom beperkt tot het strikt noodzakelijke, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Daarnaast hebben we gezorgd voor energiezuinige apparaten en is alle verlichting in en om het Glazen Huis gemaakt van LED.

100% CO2-neutraal

Normaalgesproken worden er diesel generatoren gebruikt om uitzendingen op locatie te maken. Wij gebruiken voor de gehele periode van 3FM Serious Request 100% Nederlandse windenergie. De CO2-uitstoot van 3FM Serious Request 2021 is dus nul. Daarnaast hebben we een grote zonnecollector op het dak van het Glazen Huis geplaatst, waarvan we ook energie kunnen gebruiken.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie