3FM Serious Request

"Lieve oma, dit nummer is speciaal voor jou!" Lucas Hamming schrijft plaat op maat

  1. Nieuwschevron right
  2. "Lieve oma, dit nummer is speciaal voor jou!" Lucas Hamming schrijft plaat op maat

Nikki vroeg een Plaat op Maat aan voor de állerliefste oma van heel Nederland: háár oma, natuurlijk! Ze is 83 jaar oud, zit in een verzorgingstehuis en mag wel wat extra liefde krijgen. Lucas Hamming schreef een liedje speciaal voor haar.

De liefste oma van Nederland

Door de coronapandemie zijn de dagen anders dan ze gewend zijn in het verzorgingstehuis, het contact met de buitenwereld is minimaal. Ze krijgt nu visite via het balkon, maar nog steeds denkt kleindochter Nikki dat ze dit goed kan gebruiken.

Er zijn wat besmettingen geweest in het pand en dat zorgt voor spanning bij oma: de deur zit dicht, verzorging heeft gekke pakken aan en het is allemaal heel erg wennen. Nikki wil haar oma vooral een steuntje in de rug geven in deze moeilijke tijd. "Oma is de liefste vrouw die ik ken en dat zegt nogal wat aangezien ik samen ben met een vrouw. Maar aan oma tippen kun je nooit."

De taak aan Lucas om een liedje te schrijven. Het nummer is geïnspireerd op de song 'Eva' die hij ooit heeft gezongen voor een film van Carry Slee. Nu heet het nummer 'Oma'. Benieuwd? Luister het hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie