3FM Serious Request

'Niet Weglopen' van Typhoon is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Niet Weglopen' van Typhoon is 3FM Megahit

Toen Typhoon werd gevraagd om het themalied te maken voor 3FM Serious Request 2015 zei hij direct ja. Later krabde hij zich even achter de oren, want dat is niet zomaar iets. 'Niet Weglopen' is het resultaat, een geweldig nummer, dat deze week 3FM Megahit is.

Glenn de Randamie liet 'Niet Weglopen' maandag 7 december voor het eerst horen bij Giel. De rapper uit Zwolle vond het een hele eer om het themalied voor zijn rekening te nemen. Maar ook lastig! Want je maakt het nummer voor een grote groep mensen, dus wil je er rekening mee houden dat het veel mensen moet aanspreken. Tegelijkertijd moet het ook een 'Typhoon-nummer' blijven. Wat ons betreft is dat gelukt. Check hieronder het gesprek met Giel.

Waar gaat de track over?

Volgens Typhoon gaat het tijdens rampen vaak om de noodhulp, maar hij vindt het juist ook belangrijk dat je na de noodhulp betrokken blijft. Hij heeft het thema van dit jaar geprobeerd persoonlijk te maken en daarin snapt hij wel dat veel mensen alleen helpen als er daadwerkelijk om noodhulp gevraagd wordt. Maar hij vindt dat het juist ook daarna belangrijk is om deze mensen te blijven steunen.

"Het zou zo mooi zijn als we naast de noodhulp langer kunnen blijven om de jongeren te helpen. Uiteindelijk zullen zij het land in geest en arbeid weer moeten opbouwen. Deze track is een empowerment, we laten ze weten dat we er nog steeds zijn!" - Typhoon

De opbrengsten van 'Niet Weglopen' gaan, uiteraard, naar 3FM Serious Request. Check 'm hieronder via Spotify.

3FM Serious Request 2015

Domien, Giel en Paul sluiten zich vanaf 18 december op in het Glazen Huis in Heerlen. Samen met heel Nederland zetten ze zich in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden. Dat zijn kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog.

Lees meer over het doel van dit jaar

Paul en Bashar in Syrië

Kom in actie!

Wil jij ook je steentje bijdragen? Dat kan op vele manieren. Zo kun je bijvoorbeeld op een item uit de 3FM Serious Request veiling bieden of een eigen actie opzetten. Vanaf 18 december (als de DJ's het Glazen Huis in gaan) kan je ook een plaatje aanvragen voor 3FM Serious Request.

Wat doet het Rode Kruis met het geld?

Het Rode Kruis gebruikt het geld om kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden te helpen. Zo kunnen ze er voor 2 euro al voor zorgen dat een kind een uur bijles krijgt in bijvoorbeeld Engels of Wiskunde. Voor 4 euro kan een kind twee tot drie keer terecht bij een centrum dat ze helpt met psychische problemen. Voor 10 euro krijgt een kind een maand lang een warme maaltijd op school. Voor 40 euro krijgt een jongere een studiebeurs. En voor 150 euro kan het Rode Kruis ervoor zorgen dat een jongere een start up-kit krijgt zodat ze hun opleiding in de praktijk kunnen brengen. Dit zijn enkele voorbeelden.

Paul in een traumaverwerkingscentrum

Check de reisverslagen van Paul Rabbering

Benieuwd waar we het allemaal voor doen? Paul reisde eind oktober naar Syrië en zag met eigen ogen hoe kinderen en jongeren worden getroffen in oorlogs- en conflictgebieden.

Check de reportages van Paul

'Niet Weglopen' live bij De Wereld Draait Door

Ster advertentie
Ster advertentie