3FM Serious Request

Alle lijntjes met Frits Spits tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Alle lijntjes met Frits Spits tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline

Rob en Wijnand leggen iedere dag aan het einde van hun shift een lijntje met Frits Spits. De radiolegende sluit deze uren dan geheel in eigen stijl af. Iedere keer trekt hij de lijn door naar een andere groep mensen die een steuntje in de rug kan gebruiken.

VOOR de zorg

Video niet beschikbaar

Dat Frits Spits een woordkunstenaar is, wordt opnieuw bewezen in zijn verhaal. "Eerlijk gezegd hebben we er geen idee van wat jullie meemaken", zegt hij. En daarmee verwoordt hij opnieuw perfect een collectief gevoel.

VOOR DE JONGSTEn

Video niet beschikbaar

Jongeren worden keihard geraakt door de coronacrisis. En desondanks weet Frits er een positieve spin aan te geven. "Straks als het virus is uitgeraasd, heb je duizenden verhalen te vertellen. En iedereen hangt aan je lippen. Is dat niet een fantastisch vooruitzicht?"

VOOR DE artiesten

Video niet beschikbaar

Muzikanten, acteurs en cabaretiers: ze staan ineens voor lege zalen. "Wat moet ik nu toch zeggen om ze een beetje houvast te geven?" En dan krijgt Frits een idee. "Ik ga voor ze sparen." En hij roept ons allemaal op om hetzelfde te doen.

VOOR DE handhavers

Video niet beschikbaar

"Hoe groot is jullie geduld? Kunnen jullie je wel inhouden als iemand tegen je begint te schelden?," Frits spreekt zijn admiratie voor de politie en BOA's uit. Ook pakt hij de spreekwoordelijke pet van zijn hoofd af. Want wat hebben ze het zwaar met al die viruswappies en complotdenkers zeker, die handhavers.

Voor de ouderen

Video niet beschikbaar

Frits trekt de lijn door naar de ouderen. Al vind hij 'ouderen' geen fijn woord: "Vinden jullie het ook zo raar dat we met z'n allen op één hoop worden gegooid?" Voor alle jongens en meisjes van zijn leeftijd heeft hij een boodschap: "Hou vol, hou je voor even vast aan je herinneringen. Koester de liefde om je heen, die is overweldigend."

Voor de verkopers

Video niet beschikbaar

Frits richt zich rechtstreeks tot alle winkeliers, handelaren en verkopers. Als het virus voorbij is, gaat hij al het geld dat hij niet aan hen heeft uitgegeven alsnog daar besteden. Hij is al begonnen met een enorm lang boodschappenlijstje. "We komen terug. We zijn niet weg. We mogen gewoon even niet komen."

3FM SERIOUS REQUEST: THE LIFELINE 2020

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat.

Hier vind je meer over het doel van dit jaar. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) gaan drie dj-teams in lockdown vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Hoe jij kan helpen? Doneer, kom in actie of loop mee vanuit huis met The Lifeline en laat je sponsoren.

DONEER NU KOM IN ACTIELOOP MEE!

Ster advertentie
Ster advertentie