3FM Serious Request

Dit was de eerste nacht van 3FM Serious Request: The Lifeline

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was de eerste nacht van 3FM Serious Request: The Lifeline

Het was koud en de eerste blaren staken de kop op. Maar we mogen niet klagen, want wat krijgen de dj's veel steun van jullie! Tijdens de eerste nacht steken we de grens over van Zeeland naar Brabant waar wederom een ontzettend warm onthaal plaatsvond.

Mark en Jorien waren in het meest winderige plekje in Zeeland, het meest rustige stukje in Zeeland en het meest oostelijk gehuchtje van Zeeland. Zo omschrijven de dorpsbewoners hun woonplaats Volckerdorp. Het was even schrikken toen ze te horen kregen dat dj's Eva en Frank door hun kleine dorp zouden lopen. Want kan het dorp met 23 inwoners, zeven woningen en twee pony's alle drukte wel aan?

Dat zit gelukkig helemaal goed. De dj's worden met chocolademelk, een hoop vrolijkheid en met open armen ontvangen in het dorpje dat tijdelijk omgetoverd wordt tot nachtcentrum van Nederland én komen de bewoners in actie voor het goede doel.

Eva en Frank trappen af in Zeeland en marcheren al snel door de sfeervolle straten van Brabant. Want in Brabant, daar brandt nog licht.

Heel erg soepel lopen ze nog niet. Frank heeft ruzie met zijn schoenen en moet minimaal drie keer zijn veters strikken, maar dat mag de pret niet drukken. Gewapend met een grote glimlach op hun gezicht lopen de dj's met een groep meelopers door Brabant.

Tijdens het lopen spreekt Frank Christel die vier etappes meeloopt en ze haalt daarmee €700,- (!) op voor 3FM Serious Request: The Lifeline. Frank bewijst dat hij zélfs diep in de nacht een toepasselijk woordgrapje tevoorschijn kan toveren.

Helaas blijven ook de voeten van Eva blijven niet ongeschonden. De boosdoeners zijn drie blaren en een pijnlijke kleine teen. Gelukkig kan Eva terecht bij de medewerkers van het Rode Kruis om zich te laten behandelen zodat ze straks fluitend over de finish loopt!

Door Technische problemen staan Frank en Eva stil. Drie bouten van één van de wieltjes vallen uit de kar van 400 kilo. De goedlachse technicus maakt situatie nét even wat lichter en zo kan de weg vervolgd worden naar Bergen op Zoom.

Finish! Eva en Frank komen aan in Bergen op Zoom, de eindstreep van hun eerste etappe van 3FM Serious Request: The Lifeline.

STEUN 3FM SERIOUS REQUEST: THE LIFELINE

Doneer direct

Dit is het doel

Kom in actie

Ster advertentie
Ster advertentie