3FM Serious Request

Robèrt van Beckoven beoordeelt Joriens cake in het Glazen Huis

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Robèrt van Beckoven beoordeelt Joriens cake in het Glazen Huis

3FM-dj Jorien Renkema houdt van bakken, en die bakkunsten neemt ze met liefde mee naar het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2021. Maar wat doe je dan als meesterbakker Robèrt van Beckoven ineens voor je neus staat? Hij velt z’n professionele oordeel over de kerstcake van Jorien, Heel Holland Bakt-stijl.

Heel Holland Bakt

Robèrt van Beckoven, Meester Boulanger, Meester Patissier en jurylid van Heel Holland Bakt. Dat is toch wel de meest intimiderende persoon van Nederland om je zelfgebakken cake aan te voeren, zou je denken. 3FM-dj Jorien Renkema doet het echter zonder schroom tijdens 3FM Serious Request 2021.

Hoewel, ze wil bij de cake die ze in het Glazen Huis heeft gebakken wel een paar kanttekeningen plaatsen: “We hebben hier zeer beperkte bakspullen. De oven is een combi-oven. Daar was geen temperatuur op in te stellen, alleen standen.” Het is een cake geworden met appel, rozijnen en sinaasappelrasp.

Vulling

Robèrt heeft bij het zien van de cake echter meteen een compliment: “Wat me als eerste opvalt is dat de vulling mooi verdeeld is. Normaal zakt dat allemaal naar beneden als je dat niet goed doet, dus daar scoor je al punten mee.”

Dan moet er natuurlijk nog geproefd worden. En, wat is het oordeel? “Lekker!” Jazeker, hij is helemaal tevreden: “Ik heb wel eens gehuild, maar nu niet.”

Joriens collega Frank van der Lende stelt alvast de vraag: zou Jorien een kans maken bij Heel Holland Bakt? “Dat kan sowieso een keer! Volgens mij kun je je gewoon weer opgeven!”

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie