3FM Serious Request

Daar komen de bruid...egommen!

  1. Nieuwschevron right
  2. Daar komen de bruid...egommen!
PRI-MEUUUUUUR! Er is natuurlijk al eerder een huwelijk voltrokken in het Glazen Huis, maar nog nooit tussen twee mannen!
Robert ten Brink, de man die het huwelijk gaat inzegenen, is waarschijnlijk de enige jurkdragende persoon die bij de huwelijksvoltrekking betrokken is. Geen lange sleep of strik op de kont voor hem, maar een sobere toga.

Weddingplanners en bruidstaart
Achter de schermen is het al een drukte van jewelste. Weddingplanners zien er op toe dat alles tip top in orde is en zij hebben voorafgaand aan de grote dag al een hoop geregeld. Zoals de huwelijksreis, de fotograaf en de receptie na afloop.

Het koppel
Het stel uit Schijf bestaat uit Cor van Delft en Laurens Bijl, twee mannen die elkaar 18 jaar kennen en zielsveel van elkaar houden. Met liefde laten ze aan de buitenwereld weten dat zij voor altijd voor elkaar kiezen.

Getuigen
Eigenaar Gertjan van homocafé Venise is nu één van de getuigen bij het huwelijk. Gespannen is hij niet, voor de tortelduifjes. "Het is gewoon een mooi feestje", zegt hij. Medegetuige en collega-caféhouder Ronny sluit zich hierbij aan.

Ook bruidsmeisje Francesca is de rust zelve. "Het is routine", legt ze uit. Haar enorme hypnotiserende wimpers verhullen of ze dit als grap bedoelde.

BABS
Robert ten Brink lijkt de enige te zijn die zich zorgen maakt. "Waar hebben jullie de ringen?", informeert hij van tevoren. De kersverse buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand (BABS) sloot om 12.20 het liefdespaar in het huwelijk.

De plechtigheid
"Jullie hadden best verder willen gaan dan de 15.400 EUR die jullie nu betalen", vertelt Robert tijdens de plechtigheid. Al jaren wilden ze trouwen en ook nog het liefst in Breda, de stad waar zij kind aan huis zijn. Dit bedrag hebben ze er dus ruimschoots voor over, al leven ze ook mee met het stel dat nu buiten de huwelijksboot valt.

Champagne
Het huwelijk is gesloten, er werd harstochtelijk gezoend en de champagne knalde open. Gerard Joling's '24 Uur Per Dag Verliefd Op Jou' schalde over het plein, het is het liedje van Laurens en Cor.

Het zware moment voor de DJ's: De taart!
Het mes ging door de taart met mini-bruidegommetjes en op dat moment begonnen er drie maagjes harder te knorren dan ooit tevoren. Terwijl het bruidspaar het pand verliet, werd even vergeten deze kwelling voor de DJ's mee te nemen.

De mannen namen zelf het heft in handen en er werd met een zwieper afscheid genomen van de bruidstaart. "Ik voel me meteen een stuk beter", aldus Paul, toen de taart buiten lag.

Bon voyage!
Het staat het geluk van de geliefden niet in de weg. Ze mogen namelijk de Beaufort-auto in en op naar een achtdaagse huwelijksreis naar een mooi eiland.


>> Zie later vandaag de foto's van het feest op deze fotopagina
>> Kijk naar de reportage van NOS Headlines
>> Luister hier naar de plechtigheidMannen, gefeliciteerd! Laat hieronder je felicitaties aan het bruidspaar achter.

Ster advertentie
Ster advertentie