3FM Serious Request

'Fix You' van Coldplay is de meest aangevraagde plaat van 20 jaar 3FM Serious Request

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Fix You' van Coldplay is de meest aangevraagde plaat van 20 jaar 3FM Serious Request

In 2004 werden er voor het eerst drie 3FM-dj's opgesloten om geld op te halen voor een goed doel en de rest is historie. In 20 jaar is er voor meer dan 110 miljoen euro gedoneerd. Tijd om dat te vieren! Dit deden we door de 3FM Top Serious Request uit te zenden, ditmaal met de meest aangevraagde platen over al die jaren heen. Nu is ook de top 10 van deze lijst bekend, met 'Fix You' op kop.

'Fix You' meest aangevraagd

Barend, Sophie en Wijnand hebben dit jaar in het Glazen Huis gezeten om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. In een zwart gat vallen was niet nodig, want vanaf kerstavond tot en met oudjaarsdag hoorde je de meest aangevraagde platen van 20 jaar 3FM Serious Request.

Uiteindelijk stond 'Fix You' op nummer 1 van de meest aangevraagd nummers. Gevolgd door 'Hello' van Martin Solveig & Dragonette en 'I'm Gonna Be (500 Miles)' van The Proclaimers.

Over 'Fix You' zegt 3FM luisteraar Jolanda: "'When you lose something you can't replace, could it be worse?' Met dit nummer willen de tranen wel stromen... en elke traan helpt en steunt en troost (vind ik). Voor alle mensen die zich gevangen voelen door het mensonterende verloop van de ziekte, er wordt aan je gedacht."

3FM luisteraar Bas zegt: "Titel zegt eigenlijk genoeg. Het zou toch mooi zijn als artsen straks kunnen zeggen: We gaan je helpen, 'We will fix you'. Nu kunnen patiënten en artsen daar alleen nog maar van dromen."

Hier kan je de hele lijst bekijken

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie