3FM Serious Request

Zweeds en Zwitsers Glazen Huis vandaag van start

  1. Nieuwschevron right
  2. Zweeds en Zwitsers Glazen Huis vandaag van start
In Nederland moeten we nog even geduld hebben, maar in Zweden en Zwitserland gaan de Glazen Huizen al op de 13e op slot. What's happening abroad?Serious Request gaat ver over de landsgrenzen, mijlenver. En hoewel de Glazen Huis-acties in het buitenland een andere naam dragen, staan ze figuurlijk nog heel dichtbij ons. In Nederland, Kenia en België begint het feest op 18 december, maar in Zwitserland en Zweden gaat het huis al op 13 december op slot.

Zwitserland: Jeder Rappen Zählt

Tom Gisler, Anic Lautenschlager en Nik Hart verblijven van 13 tot 18 december in het Glazen Huis op de Bundesplatz in Bern. Voor het eerst moeten de Zwitserse DJ's het ook zonder eten doen. Op een nuchtere maag zamelen ze zoveel mogelijk geld in voor kinderen die slachtoffer zijn geworden van oorlog. Zij hebben ook hulp nodig en jeder Rappen zählt (elke cent telt).

>> Check de webcam van de Zwitsers

Giel belde met Anic


Samenvatting van de eerste dag
Hoe is het de Zwitserse DJ's de eerste dag vergaan? Bekijk de samenvatting van de eerste dag van het Glazen Huis in Zwitserland.>> Meer over Jeder Rappen Zählt (in het Duits)

Zweden: Musikhjälpen

Jason Diakite, Martina Thun en Nour El-Refai gaan het huis in voor de derde Zweedse editie van het Glazen Huis. Met Musikhjälpen (vrij vertaald: muziekhulp) proberen deze drie DJ's zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel. Zij beginnen op 13 december en gaan door tot de negentiende.

>> Meer over Musikhjälpen (in het Zweeds)

Ster advertentie
Ster advertentie