3FM Serious Request

Waterloze woensdag bij 3FM

  1. Nieuwschevron right
  2. Waterloze woensdag bij 3FM
Om de ernst van de zaak goed tot de 3FM-ers door te laten dringen, werd op woensdag 12 december al het water in het pand afgesloten.
Geen druppel
De hele dag kwam er bij 3FM geen druppel water uit de kraan en waren de sanitaire voorzieningen, die vanzelfsprekend met water werken, afgesloten. Naast de drooglegging werkte ook de lift niet, waardoor het hele team voor het kleinste beetje water drie etages omlaag en weer omhoog moest lopen.

Betere watervoorziening
Dit alles ter voorbereiding van Serious Request waarbij 3FM samen met het Rode Kruis aandacht gaat vragen en geld wil inzamelen voor een betere watervoorziening in de wereld.

Video
De waterloze woensdag bij 3FM kwam die avond in de uitzending van RTL Boulevard aan bod. Ook NOS Headlines heeft een video gemaakt van hoe het nou echt voelt om de hele dag geen water uit de kraan te hebben.

>> Naar de uitzending van het Jeugdjournaal
>> Naar de uitzending van RTL Boulevard (uitzending van 12 december)
>> Check ook het filmpje van NOS Headlines

Doel
Doel van deze dag was om de dj’s en medewerkers ervan bewust te maken dat leven met goede watervoorzieningen een absoluut voorrecht is. Ze stonden voor even in de schoenen van de miljoenen mensen waar Serious Request zich van 19 tot en met 24 december voor inzet.

Watertruck

De dj's hoefden niet uit te drogen, want het Rode Kruis leverde de hele dag het noodzakelijke water. Medewerkers en dj’s kregen een waterflesje voor drinkwater en een emmer voor het doorspoelen van het toilet. Beiden konden worden gevuld bij een grote Rode Kruis watertruck die de hele dag voor de deur van de studio stond.

Niet vanzelfsprekend

3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van water. Schoon water is van levensbelang, maar voor ruim één miljard mensen ter wereld niet vanzelfsprekend. Jaarlijks overlijden 1,8 miljoen mensen door gebrek aan schoon water. Per dag overlijden 4000 kinderen jonger dan 5 jaar aan ziektes veroorzaakt door gebrek aan schoon water. Voor deze stille ramp doet 3FM de week voor kerst een Serious Request.

Greard, Rob en Michiel
Gerard, Rob en Michiel zijn dit jaar de sigaar en sluiten zich 6 dagen lang op in het Glazen Huis (dit jaar in Den Haag). Zij gaan vanaf 19 december tot kerstavond geld inzamelen en mooie radio maken voor een betere drinkwatervoorziening in de wereld. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio.

Verzoeknummers

Tegen betaling kunnen luisteraars verzoeknummers aanvragen en uitgebreid geïnformeerd worden over het doel van de actie. De dj’s roepen iedereen op om geld te doneren en daarbij worden bijzondere initiatieven gewaardeerd.

Darfur en Congo
3FM haalde in het eerste jaar (2004) met Serious Request maar liefst 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Dat bedrag werd een jaar later meer dan verdubbeld toen ze voor de ontheemde kinderen in Congo 2.203.549 euro inzamelden.

Recordbedrag
Studio Brussel sloot zich vorig jaar bij de actie aan en samen met 3FM werd een recordbedrag van 5.512.649,- euro binnengehaald voor de slachtoffers van landmijnen wereldwijd.

De slogan voor 3FM Serious Request 2007 is: De wereld schreeuwt om drinkwater!

Ster advertentie
Ster advertentie