3FM Serious Request

Barts statie-escapades van donderdag

  1. Nieuwschevron right
  2. Barts statie-escapades van donderdag

Van hot naar de spreekwoordelijke her scheurt Bart Arens, de statiegeldman. Waar statiegeldfleste hij donderdag de boel?

Als je 3FM Serious Request een béétje gevolgd hebt, kan het je niet ontgaan zijn: Bart Arens ís de statiegeldman. Hij haalt uit heel Nederland uit alle hoeken en gaten statiegeldflessen en doneert die centen aan Serious Request. Daarbij krijgt hij hulp van alles en iedereen.

Statiegeld uit Amsterdam

Bart begon de dag in alle vroegte in Amsterdam. In een Turks restaurants voor echte gentlemen dronk het personeel zelf fris uit statiegeldflessen. De opbrengst van een heel jaar werd in één klap in de auto van Bart gekieperd. Hoppa! 194 flessen in de pocket.

Scouts helpen in Langeraar

Daarna scheurde Bart door, want hoe meer flessen, hoe meer geld voor Serious Request. In het pittoreske Langeraar hielp hij de plaatselijke scoutingvereniging met hun flessen. De club had een fles-o-meter gemaakt, waarop te zien was om hoeveel flessen het inmiddels ging. De teller stond nu op ongeveer 160 euro aan flessen! Ook dat ging in de wagen van Bart mee.

Klein duo uit Koudekerk aan den Rijn helpt

In Koudekerk aan den Rijn kwam Bart bij een heel bijzonder duo langs. Luuk legde het zelf haarfijn uit: van hun oom kregen ze altijd de statiegeldbonnetjes en de jonge donateurs waren zo zoet om al die bonnetjes aan Serious Request te geven. 283 flessen in de 3FM-van mee richting het Glazen Huis.

Ster advertentie
Ster advertentie