3FM Serious Request

Zo dom zijn die Belgen niet

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo dom zijn die Belgen niet
In Nederland is tot nu toe bijna 5000 euro meer opgehaald met de actie dan in België, maar onze zuiderburen doen het ook goed. In Gent is inmiddels ruim 800.000 euro opgehaald waarvan 300.000 euro van de Vlaamse regering afkomstig is.
Music For Life heet de Vlaamse versie van Serious Request. Aan het Woodrow Wilsonplein in Gent staat net als in Breda een Glazen Huis. De opbrengst van de actie gaat naar moeders op de vlucht in Afrika.

Toiletpapier, koekjes en zoenen
Op de gestreamde beelden, die op de website van Studio Brussel te bekijken zijn, oogt het aardig druk voor Het Glazen Huis in Gent. Boven de menigte steken spandoeken, vlaggen en zelfs surfplanken uit. Uit een vragenronde aan het publiek blijkt dat er weer 2000 euro is opgehaald. "De Belgen zijn erg creatief met het bedenken van acties. Ze zamelen geld in door onder andere toiletpapier, zelf gebakken koekjes en zoenen te verkopen", vertelt Lies Klinkers van Studio Brussel.

DJ's

Tomas de Soete, Siska Schoeters en Sofie Lemaire zijn de Vlaamse DJ's die voor het goede doel zes dagen lang geen hap door hun keel krijgen. Dat geldt trouwens niet voor alle bewoners van het huis. "Sinds zondag nacht is er in het huis een vierde bewoner bij gekomen. De DJ's kregen van een van de luisteraars een kat. De DJ's hebben de kat Sjanneke genoemd. De kat begint nu al te wennen aan het leven in Het Glazen Huis", vertelt Lies.

Acties
Studio Brussel organiseert Music For Life dit jaar voor de derde keer. Net als in Nederland kunnen er platen aangevraagd worden voor het goede doel. Ook organiseert de radiozender een aantal acties. Zo is er bijvoorbeeld Run For Life. Lopen voor deze actie levert 10 euro per kilometer op.

Ramen lappen en liften
Music For Life heeft ook een online-veiling. Op dit moment kan er zelfs geboden worden op de glazenwasser van Het Glazen Huis. De voor de Belgen bekende glazenwasser komt twee uur lang glazen wassen bij de hoogste bieder. Daarnaast zijn twee DJ's van Studio Brussel ( Linde Merckpoel en Sam de Bruyn) van Malmö naar Gent gelift met een éénpersoonsbed. Hiermee verdiende het tweetal 15.000 euro voor het goede doel. Lies: "Er kan op van alles geboden worden, maar niet op een huwelijk. Bij ons in Het Glazen Huis gaat niemand trouwen. Wel zijn er al een aantal huwelijksaanzoeken bij het huis gedaan."

Artiesten
Net als in Nederland komen er in Gent artiesten. Novastar en de in Belgie woonende Gabriel Rios hebben al een mini-concert gegeven om de DJ's een hart onder de riem te steken. Lies: "De DJ's lijken zich te vermaken. Morgen om 17.00 uur worden de DJ's bevrijd door de burgemeester van Gent."

Volgen
Ben jij benieuwd hoeveel geld Music For Life uiteindelijk op gaat halen? Volg de actie dan via: www.stubru.be


Ster advertentie
Ster advertentie