3FM Serious Request

Directeur Stichting ALS Nederland Limore Noach komt langs in het Glazen Huis

foto: 3FM Serious Request 2023foto: 3FM Serious Request 2023
  1. Nieuwschevron right
  2. Directeur Stichting ALS Nederland Limore Noach komt langs in het Glazen Huis

Deze editie van 3FM Serious Request staat volledig in teken van Stichting ALS Nederland. Vandaag vertelde directeur Limore Noach in het Glazen Huis hoe belangrijk het is dat Serious Request aandacht geeft en vooral donaties verzamelt voor Stichting ALS. Zo kan de stichting met het ingezamelde geld investering in betere leefkwaliteit van mensen die de diagnose hebben gekregen en investeren in onderzoek naar de ziekte.

Limore Noach over de strijd tegen ALS

Limore is sinds maart 2023 de directeur van Stichting ALS Nederland. Ze vertelt bij Barend wat de ziekte inhoudt en wat de impact ervan is op iemands dagelijks leven. "Er leven in principe maar 1500 mensen in Nederland met de ziekte, maar dat komt doordat iedereen er ook snel aan overlijdt." Vanaf het begin zwakken alle spieren in je lichaam langzaam af tot je niets meer kan. Dit kan heel snel gaan, zoals bij Davy. Hij kreeg de diagnose nog maar 6 weken geleden en heeft nu al moeite met praten. Maar er is hoop. Vorig jaar was er een doorbraak in de zoektocht naar medicijn tegen ALS.

"Daardoor is er hoop. Als we hier nu in investeren, kunnen we de komende generatie helpen".

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie