3FM Serious Request

Samen sterk: 3 wandelacties halen meer dan €50.000 op voor Stichting ALS Nederland

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Samen sterk: 3 wandelacties halen meer dan €50.000 op voor Stichting ALS Nederland

3FM Serious Request bewijst maar meer: samen sta je sterk. Drie wandelacties komen samen aan bij de Grote Markt in Nijmegen voor ALS-patiënten: Lydia, Juul en superoma Bernadette. "Ik ben niet meer te redden maar ik wil dat niemand deze afschuwelijke ziekte meer krijgt."

Onderweg voor Lydia

Onlangs heeft Lydia de diagnose ALS gekregen. De uitslag zette haar wereld op z'n kop. Om niet bij de pakken neer te zitten - want zo is Lydia absoluut niet - besloten naasten om voor haar in actie te komen. Er werd bijna €27.000 euro opgehaald. “Ik kom niet uit mijn woorden, zo mooi,” zegt Lydia 💪💚.

Bekijk het fragment hieronder

Topper Juul

Vanuit Boxmeer is er nog een actie: Lopen voor Juliette. Samen met Lydia en hun leger aan naasten besloten ze om samen te lopen naar Nijmegen om het opgehaalde bedrag af te geven bij het Glazen Huis. Juul heeft al twee jaar de verschrikkelijke diagnose ALS gekregen. De actie van Juul haalde €27.716 euro op. “Dat je dit tewerkstelt in je leven, dat zegt veel over hoe jij in het leven staat,” zegt Barend. "Ik ben niet meer te reden maar alle mensen die na mijn ALS krijgen wil ik deze afschuwelijke ziekte niet geven," zegt Juliette.

Bekijk het fragment hieronder

Superoma Bernadette

Moeder en oma Bernadette is afgelopen zeven november overleden aan ALS. Haar familieleden waren graag samen met haar naar het Glazen Huis gegaan. De naasten wilden niet meer toekijken en kwamen in actie samen met Juul en Lid vanuit Boxmeer. Samen haalden ze €2.290 euro op.

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie