Naar homepage
3FM Serious Request

Dit is het themalied van 3FM Serious Request 2016: Lucas Hamming met 'Are You With Me'

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is het themalied van 3FM Serious Request 2016: Lucas Hamming met 'Are You With Me'

Het nummer is vanaf nu overal te downloaden en te streamen. Spotify, Deezer, you name it! De opbrengst gaat naar 3FM Serious Request, dat dit jaar aandacht vraagt voor kinderen die onnodig sterven aan de gevolgen van een longontsteking: een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist.

Dit is het themalied van 3FM Serious Request 2016: Lucas Hamming met 'Are You With Me'

Lucas Hamming vindt het erg bijzonder dat hij met zijn muziek een bijdrage kan leveren aan 3FM Serious Request.

"Ik ben heel erg trots en blij met het resultaat. Het enige wat ik hoop is dat heel Nederland zich in de week voor kerst bij de actie aansluit en zich in gaat zetten voor deze stille ramp!"

Opbrengst

'Are You With Me' is vanaf nu overal te downloaden en te streamen. De opbrengst gaat direct naar 3FM Serious Request.

5120811 wijnand speelman in ivoorkust sr16 foto sacha de boer
Foto: Sacha de Boer

Longontsteking

3FM en het Rode Kruis vragen dit jaar aandacht voor een stille killer: longontsteking. Een longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. In Azië en Afrika is dit een groot probleem, met name in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië. 3FM-DJ Wijnand Speelman reisde in november naar Ivoorkust en zag daar met eigen ogen hoe groot het probleem is. Zijn videoverslag is binnenkort te zien op 3fm.nl. Bekijk hier alvast de foto's.

Meer over het doel

Voorkomen en behandelen

Een longontsteking is eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich onder andere in in landen als Ivoorkust, Soedan en Ethiopië om longontsteking te bestrijden, maar daar is wel hulp bij nodig.

Laat ze niet stikken!

Elke euro telt. Zelfs met een klein bedrag kun je al veel betekenen voor de kinderen en ouders in deze rampgebieden. Zo kan een kind voor slechts 4 euro behandeld worden met antibiotica. Voor 25 euro krijgt een gezin met kinderen een kooktoestel dat minder schadelijke rook produceert. En voor een groter bedrag, van bijvoorbeeld 1.000 euro, krijgt een kliniek een koelkast op zonne-energie, waarmee medicijnen koel bewaard kunnen worden. Bekijk hier wat het Rode Kruis kan doen met jouw bijdrage.

Kom in actie

Volg 3FM Serious Request

Over 20 dagen worden Domien en Frank opgesloten in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. Volg 3FM Serious Request tot die tijd via 3fm.nl, de Facebook-pagina, op Twitter, Instagram en Snapchat (npo3fm).

5120745 3fm serious request 2016 campagnebeeld header
Ster advertentie
Ster advertentie