3FM Serious Request

Studenten halen geld op

  1. Nieuwschevron right
  2. Studenten halen geld op
Zo druk als het maandagochtend was in het huis, was het nog niet geweest. Zo'n 44 studenten kwamen langs om te vertellen over hun acties.Floortje Dessing, ambassadrice van het Rode Kruis, had daar graag bij geweest. Ware het niet dat zij op het Neude in Utrecht stond. Hoe kon dat nou gebeuren??

Geld geld!
Maargoed, de studenten waren er en daar ging het om. Het stedelijk college in Eindhoven had een dvd gemaakt met comedien Leon van der Zanden. Met de verkoop hiervan haalden zij ongeveer € 1.500,- op.

Maar er waren meer initiatieven! Marijke Muller van de studentendesk in Eindhoven verkocht samen met haar collega's zelfgemaakte ansichtkaarten. Dit leverde € 3.100,- op!

En toen de klapper.. De leerlingen van Saxion hogeschool uit Enschede hielden een lesmarathon van 36 uur. Hiermee haalden ze € 13.000,- binnen. Voor dat geld wilden ze wel 'The Final Countdown' van Europe horen. Nou vooruit.Studenten uit Texel, die voor dag en dauw waren opgestaan, wisten met een statiegeldactie bijna € 1.200,- in het laatje te brengen. Olga en Anouk van het Candea college uit duiven, je hoorde ze deze week eerder bij Paul Rabbering, haalden met hun lichtjesactie € 1.074,- op.

>> Luister naar het gesprek met Floortje Dessing
>> Luister naar de studenten
>> Meer over de actie van de studenten uit Duiven
Ster advertentie
Ster advertentie