3FM Serious Request

Sameena is bezig aan haar allerlaatste kilometers

  1. Nieuwschevron right
  2. Sameena is bezig aan haar allerlaatste kilometers

Het klinkt bijna onmenselijk om vijfhonderd kilometer te rennen; laat staan in zes dagen, maar Sameena lijkt het toch echt te gaan flikken! Door weer en wind zette ze de afgelopen tijd haar beste beentje voor om aandacht te vragen voor het Rode Kruis en om zo veel mogelijk geld op te halen voor The Lifeline. Bekijk hier de meest recente updates van de laatste kilometers van Sameenas loodzware actie.

HET VERHAAL VAN SAMEENA

Sameena liep tijdens The Lifeline van 2019 al honderd km voor het goede doel en afgelopen voorjaar tijdens de ingelaste versie van The Lifeline rende ze 24 uur lang rondjes rond haar eigen huis. Tijdens de eerste kennismaking met Sameena in 2019 vertelde ze over haar verleden. In 2011 leerde ze een jongen op haar werk kennen, die achteraf een loverboy bleek te zijn. Na een paar weken kreeg ze door dat er iets niet klopte: hij wilde altijd weten waar ze was, met wie ze was en wat ze ging doen. Het ging van kwaad tot erger.

Hij werd agressief en dwong Sameena om onder dwang in de prostitutie te werken. Dit heeft ze in totaal 2.5 jaar moeten doen. Ook werd Sameena gechanteerd, ze werd door de loverboy en zijn vrienden verkracht en gefilmd. "Iemand heeft op dat moment het meest intieme stukje van jou in handen en kan daar alles mee doen wat hij wil."

Inmiddels is Sameena bijna klaar met haar opleiding en vindt ze steun in het hardlopen. "Het hielp me toen om mijn gedachten te structureren en ik ben het eigenlijk altijd blijven doen! Ik hoop nu hiermee een mooi bedrag op te kunnen halen voor andere slachtoffers. Ik vind het belangrijk dat meer mensen gaan weten wat mensenhandel inhoudt."

Video niet beschikbaar

Sameena voor the lifeline 2020

Voor deze editie van The Lifeline wil Sameena zichzelf nog verder uitdagen door maar liefst vijfhonderd(!) kilometer te rennen binnen zes dagen: een ultra-run. Ze is overigens niet geheel onbekend met zo'n lange marathon. Eerder heeft ze namelijk al getraind voor de Spartathlon, een run van Athene naar Sparta. De run is afgelast, maar anders zou Sameena 246 kilometer lopen binnen 32 uur. Met de mogelijkheid om toch nog iets te doen met rennen, loopt Sameena dus nu een zesdaagse ultrarun voor 3FM Serious Request: The Lifeline waarbij ze bijna 144 uur aan een stuk hardloopt.

STREEFBEDRAG VAN €10.000

Vooraf wilde Sameena graag tienduizend euro ophalen voor het Rode Kruis. Op dinsdagochtend 22 december kreeg Sameena van Frank en Eva te horen dat ze haar streefbedrag van €10.000 euro heeft behaald! Ben jij ook zo trots op Sameena? Doneren kan nog steeds, want dat bedrag kan natuurlijk nog veel hoger!

Video niet beschikbaar

3FM SERIOUS REQUEST: THE LIFELINE 2020

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. Hier vind je meer over het doel van dit jaar. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) gaan drie dj-teams in lockdown vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Hoe jij kan helpen? Doneer, kom in actie of loop mee vanuit huis met The Lifeline en laat je sponsoren. Je kan natuurlijk ook een plaat aanvragen in ruil voor een donatie.

DONEER NU KOM IN ACTIELOOP MEE!

Ster advertentie
Ster advertentie