3FM Serious Request

Jason vraagt eerste plaat voor 3FM Serious Request 2022 aan

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Jason vraagt eerste plaat voor 3FM Serious Request 2022 aan

Heel Nederland kan vanaf vandaag een plaat aanvragen voor 3FM Serious Request. Luisteraars die dat doen steunen daarmee Stichting Het Vergeten Kind, de stichting die opkomt voor kinderen in Nederland die opgroeien in een thuissituatie met problemen. Eén van die ex-vergeten kinderen is Jason die vanmorgen te gast was bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow om de eerste plaat aan te vragen.

Doneer nu Kom In actie Vraag een plaat aan


Jason weet als geen ander hoe het is om op te groeien in een onveilige thuissituatie. Jason heeft tussen zijn zestiende en zijn achttiende in gesloten instellingen gezeten. Eerst werd hij in de gesloten psychiatrie geplaatst en een week na zijn zeventiende verjaardag verhuisde hij naar de gesloten jeugdzorg. Jason heeft twaalf maanden in de gesloten jeugdzorg gezeten en vond dat vreselijk. Daarom komt Jason ook zelf in actie voor Het Vergeten Kind door 100.000 stappen te zetten voor elk Vergeten Kind in ons land.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Domme pech'

Dat Jason opgroeide in een omgeving met veel huiselijk geweld, ziet hij als ‘domme pech’. Maar dat hij vervolgens als een crimineel werd opgesloten, heeft hem enorm beschadigd. "Ik had hulp nodig, maar ik kreeg geen hulp. Wat ik nodig had, was een liefdevolle, veilige omgeving" Maar wat Jason tegenkwam was juist het tegenovergestelde.

Quote

De gesloten jeugdzorg is een gevangenis zonder behandeling. Een systeem waar je niet tegen kunt vechten.

Jason

Warm bad

Jason weet als geen ander welke positieve impact de activiteiten van Het Vergeten Kind hebben op deze kwetsbare kinderen. "Het Vergeten Kind biedt een warme omgeving en veiligheid. Ik zie dat veel kinderen die betrokken zijn bij Het Vergeten Kind helemaal opbloeien als ze er een dagje zijn. Gewoon omdat ze gezien worden als een persoon en niet alleen je probleem. Je weet dat je veilig bent en dat is van zoveel meerwaarde." Bekijk hier het interview met 3FM-dj's Rob Janssen en Wijnand Speelman.

De Grootste Kerstboom van Nederland zet piek aan voor 3FM Serious Request

Speciaal voor 3FM Serious Request is de piek van De Grootste Kerstboom van Nederland in IJsselstein eerder aangezet. De piek brandt 24 uur voor de actie die dit jaar in het teken staat van Het Vergeten Kind. Het aanmaken van de piek van de kerstboom is het startschot voor heel Nederland om massaal een plaat aan te vragen voor de vergeten kinderen van ons land. Het verzoeknummer wordt dan in het Glazen Huis gedraaid tijdens 3FM Serious Request van zaterdag 18 tot en met zondag 24 december. Een plaat aanvragen kan hier.

Jason vraagt 'Hoor Je Mij' voor Het Vergeten Kind aan

Het aansteken van de piek is een symbolisch gebaar dat past bij de slogan van deze editie: "Breng licht in het leven van een vergeten kind". Deze slogan is bedacht door Jason: "Als je in een donkere kamer één lamp aandoet, zorgt dat voor enorm veel licht. Dat ene lampje is wat Het Vergeten Kind betekent voor een kind dat in een donkere ruimte leeft." Jason heeft daarom ook de eerste plaat aangevraagd: het campagnelied van dit jaar 'Hoor Je Mij' van S10.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie