3FM Serious Request

Odette & Domien openen 3FM Serious Request waterpunt

  1. Nieuwschevron right
  2. Odette & Domien openen 3FM Serious Request waterpunt

Schoon water is een van de belangrijkste levensmiddelen, maar wat als je geen schoon water tot je beschikking hebt? Daar hoeven de mensen van o.a. dit dorp in Ivoorkust zich geen zorgen meer over te maken. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2016 is door Domien en dorpsbewoonster Odette een nieuw waterpunt geopend.

Met dit waterpunt heeft men gemakkelijk toegang tot schoon drinkwater. En niet alleen dat. Dit water kunnen ze ook gebruiken om mee te koken, hun handen te wassen en de gewassen gezond te houden. Dit ene waterpunt gaat dus een grote impact hebben op de levens van deze mensen.

Water uit de vijver

In het dorp was al een waterpunt, een vijver. Deze is erg vies, maar de bewoners moesten noodgedwongen gebruik maken van het troebele water. "Je kunt er behoorlijk ziek van worden," aldus Odette. Het gebrek aan hygiëne zorgt ervoor dat bijvoorbeeld kinderen met een longontsteking, het doel van 3FM Serious Request vorig jaar, weinig kans op overleven hebben.

Voorlichting

Ook kregen de dorpsbewoners een voorlichting over hygiëne. Waarom is hygiëne zo belangrijk en hoe zorg je ervoor dat je kinderen niet ziek worden als je ze te eten geeft? Zo gaan de mensen in dit dorp een mooie toekomst tegemoet en zal de kennis generatie na generatie doorgegeven worden.

Hieronder zie je de onthulling van het waterpunt en het interview met Odette.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie