3FM Serious Request

Eric Corton ontvangt Kruis van Verdienste

  1. Nieuwschevron right
  2. Eric Corton ontvangt Kruis van Verdienste

Eric Corton heeft zaterdag het Kruis van Verdienste opgespeld gekregen voor zijn tomeloze inzet voor 3FM Serious Request.

Met een smoes werd de nietsvermoedende Corton zaterdag 12 maart naar een Rode Kruis bijeenkomst gelokt, waar hij bij binnenkomst werd overvallen door zijn radio- en Rode Kruis vrienden. In het bijzijn van Prinses Margriet, al vanaf haar studententijd nauw betrokken bij het Rode Kruis, speldde Inge Brakman (voorzitter van het Rode Kruis in Nederland) een glunderende en compleet verraste Eric het eremetaal op zijn revers.

Kruis van Verdienste

Voor die bevlogenheid en het gevoel waarmee hij de boodschap en noodzaak van de hulpverlening wist over te brengen op een groot publiek, kreeg hij op zaterdag 12 maart in Bunnik de hoogste onderscheiding opgespeld die het Nederlandse Rode Kruis uitreikt.

Eric Corton en 3FM Serious Request

Een voor hem onvergetelijke ervaring die voor Eric Corton in 2004 begon. 3FM Serious Request was in grove lijnen bedacht en Eric was de DJ die zijn vinger had opgestoken toen er werd gevraagd wie er reportages in Darfur wilde gaan maken.

Samen met het Rode Kruis reisde hij naar een vluchtelingenkamp om met eigen ogen te kunnen zien onder welke erbarmelijke omstandigheden mensen strijd leverden tegen de dood. De aangrijpende reis raakte hem diep in zijn hart en vanaf dat moment besloot hij om zich voortaan als ambassadeur van het Rode Kruis in te zetten waar nodig.

Sindsdien maakte hij reizen en reportages in vele landen, van Colombia tot Cambodja, Malawi en Congo. Dat deed hij voor 3FM Serious Request tot en met 2014 met hart en ziel. Tijdens zijn ontvangstspeech dankte hij het Rode Kruis voor de mogelijkheid om die reizen te maken en sprak hij de hoop uit die rol voor hen nog lange tijd te mogen vervullen en zelfs te intensiveren.

De vele reportages die Eric door de jaren heen maakte, zijn hier nog te bekijken en te beluisteren.

Volg de 3FM Serious Request Facebookpagina

Ster advertentie
Ster advertentie