3FM Serious Request

3FM Serious Request in de klas

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Serious Request in de klas

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in tegen kindersterfte door longontsteking. Als docent of leerling kan jij daarbij helpen!

Een Rode Kruis vrijwilliger geeft les over 3FM Serious Request (foto: Rode Kruis)

Wil jij je school of klas betrekken bij 3FM Serious Request? Vraag dan gemakkelijk en kosteloos een 3FM Serious Request gastles aan via het Rode Kruis. De gastlessen worden vanaf 5 oktober gegeven.

Spring na de gastles de schoolbanken uit en kom in actie voor 3FM Serious Request! Van knutselwerkjes verkopen tot een sponsorloop tot heitjes voor karweitjes in de buurt. Alles kan! Meld de actie van jouw school of klas aan op de Kom in Actie-site.

Stille ramp 2016: Longontsteking

Dit jaar vraagt 3FM Serious Request aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

Lessen op maat

Meer dan 100 Rode Kruis vrijwilligers staan klaar om overal in Nederland op een interactieve manier voorlichting te geven over 3FM Serious Request. Tijdens de gastles komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals 3FM Serious Request van toen tot nu, uitleg over de stille ramp, het werk van het Rode Kruis en hoe je op school in actie kunt komen.

Bij de interactieve opzet van de 3FM Serious Request gastlessen wordt er rekening gehouden met de verschillende doelgroepen in het onderwijs. Er worden gastlessen aangeboden voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en ROC/HBO (eventueel WO) – opleidingen.

Lespakketten

Vanaf begin november zullen ook de 3FM Serious Request lespakketten online beschikbaar zijn. Met de interactieve werkbladen kan een docent zelf lesgeven over 3FM Serious Request. Ook is het mogelijk om met thuisopdrachten de kinderen huiswerk mee te geven. Het is een leuke interactieve les voor groep 7 & 8 van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Waar wacht je nog op? Meld jouw klas aan voor de 3FM Serious Request gastlessen!

Ster advertentie
Ster advertentie