3FM Serious Request

Vraag vanaf nu je plaat aan voor 3FM Serious Request 2022

foto: Marie Wanders
  1. Nieuwschevron right
  2. Vraag vanaf nu je plaat aan voor 3FM Serious Request 2022

Vanaf nu kun jij je favoriete plaat weer aanvragen voor 3FM Serious Request 2022! Met het aansteken van 'De Grootste Kerstboom van Nederland' is de plaataanvraag eindelijk geopend en kun jij met je favoriete nummers licht schijnen in het leven van een vergeten kind in Nederland.

De Grootste Kerstboom van Nederland

De 'Vraag Een Plaat Aan'-module werd vanochtend symbolisch geopend in Rob en Wijnand en de Ochtendshow. Dit gebeurde door middel van het ontsteken van 'De Grootste Kerstboom van Nederland' in IJsselstein.

De organisatie van De Grootste Kerstboom van Nederland heeft speciaal voor 3FM Serious Request het licht van de kerstboom een week eerder dan normaal aangezet omdat het past bij de slogan van dit jaar: 'Breng licht in het leven van een vergeten kind'.

foto: 3FM

Vergeten Kind Jason vraagt de eerste aan

Eén van die vergeten kinderen is Jason. Hij heeft zelf meegedaan aan de activiteiten van Het Vergeten Kind en is nu onderdeel van de jongerenraad: The Unforgettables.

Als Unforgettable komt hij op voor de vergeten kinderen van Nederland en omschrijft de activiteiten van de stichting als volgt: "Als je in een donkere kamer één lamp aandoet, zorgt dat voor enorm veel licht. Dat ene lampje is het wat Het Vergeten Kind doet."

Vraag een plaat aan

Dus dan is er nog maar één ding te doen: een plaat aanvragen! Stuur nu jouw verzoekje in via 3FM.nl/plaat. Het liedje wordt dan gedraaid in de week van zaterdag 18 tot en met zondag 24 december.

Het Vergeten Kind

In Nederland verkeren 100.000 kinderen zoals Deen in diepe nood. Ze groeien op in gezinnen met heftige problemen, zoals verslaving, grote schulden of psychische stoornissen. Als gevolg hiervan worden deze kinderen verwaarloosd of mishandeld. Soms is de situatie zo onveilig dat ze uit huis worden geplaatst. De trauma’s laten diepe sporen na. Kinderen voelen zich daardoor ongewenst, ongeliefd en eenzaam.

Hoe kan ik helpen?

Met 3FM Serious Request willen we kinderen als Deen laten zien dat zij wel liefde en aandacht waard zijn. Dat doen we door dit jaar in actie te komen voor Het vergeten Kind. Zij halen kinderen nú uit hun negatieve leefklimaat, waardoor ze in een fijne omgeving even gewoon kind kunnen zijn. Geen zorgen, maar je geliefd voelen, spelen, vrienden maken en weer opladen.

  • Voor €10,- krijgt 1 kind een blijvende herinnering. Vaak hebben deze kinderen geen foto’s van zichzelf. Daarom krijgen ze na een activiteit een ingelijste foto en een complimentenboekje waarin ze terug kunnen lezen hoe waardevol ze zijn.
  • Voor €25,- bezorgen we 1 kind een onvergetelijke middag met intensieve begeleiding.
  • Voor €45,- trainen we 1 vrijwilliger die een vergeten kind pedagogisch kan begeleiden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie