3FM Serious Request

Gerard reports

  1. Nieuwschevron right
  2. Gerard reports
De dj's houden je op de hoogte van het dagelijks leven in het glazen huis. De eerste column is van Gerard Ekdom.
Het is weer zover mensen, we zitten erin! Middenin zelfs! Waarin dan Gerard? Nou: HET GLAZEN HUIS! Serious Request 2007 is vanmorgen vroeg officieel gestart. En ik beet het spits af om 6 uur. Teringkoud en pikkedonker buiten. En daar reed ik dan, samen met mijn liefje naar Den Haag. Mijn wekker ging af om 4 uur vanmorgen en uit die wekker klonk 'What's Going On' van Marvin Gaye. Dat was een voorbode van een succesvolle start.

Klaar voor de start...
Eenmaal aangekomen op het plein flikkerde ik mijn spullen in de slaapkamer, overigens volledig in Ikea stijl (dus stapelbedden). Ineens was het 6 uur, begon de uitzending, kreeg ik nog gewoon koffie met een broodje en stroomde het hele Glazen Huis vol met cameraploegen en verslaggevers.

WA deed de deur dicht
Voordat ik er zelf erg in had stond 'the artist formaly known as ZKH' oftewel prins Willem Alexander ineens in het Glazen Huis. En man, wat was dat gezellig! Wat een leuke man! Hij had er zichtbaar zin in en was er bijna niet uit te slaan. Hij vroeg uiteraard ook nog een plaat aan. Van de Nederlandse top-artiest Wouter Hamel! Die ging ik ook meteen maar even bellen in de uitzending. Hij was blij verrast.

Wat gaf ZKH?
De prins heeft een envelop met inhoud in de brievenbus gelegd. Alleen hebben we geen idee wat daarin zat. Dat gaat de nodige spanning opleveren. Wat zou hij IN GODSNAAM hebben gedoneerd? We zullen het wel merken als we eruit komen volgende week.

Neus dicht en gaan
Ik moet zeggen dat de sapjes toch nog best (enigszins dan he...) te pruimen zijn, dat ik best veel lol heb met Rob en Michiel en de enige dip tot dusver was toen mijn vrouw me achterliet. Ze moest wel. Zij kon er ook niks aan doen.
Kortom: neus dicht en gaan! De achtbaan is open en in welke bochten we ons moeten wringen is nog volstrekt onduidelijk. Tot die tijd een verdomd spannend muziekje!

Groeten van uw discjockey met pleinvrees,

Gerard
Ster advertentie
Ster advertentie