Naar homepage
3FM Serious Request

Queen’s Pleasure in het Glazen Huis: “We maakten eerst een beetje kutmuziek”

foto: Nathan Reindsfoto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Queen’s Pleasure in het Glazen Huis: “We maakten eerst een beetje kutmuziek”

In deze barre lockdowntijden is het extra fijn om toch een beetje livemuziek mee te krijgen. Gelukkig is er in het Glazen Huis elke dag livemuziek te zien en te horen! Van Queen’s Pleasure bijvoorbeeld. De Amsterdamse rockband kwam op woensdagochtend langs om de titeltrack van nieuw album Words To Live By, Suits To Die In te spelen.

Een ‘semi-psychedelische vierkoppige garagerockformatie’ noemt Queen’s Pleasure zich, en dat is een prima omschrijving voor de sound van debuutalbum Words To Live By, Suits To Die In, dat afgelopen september uitkwam. Daarvan spelen ze de titeltrack woensdagochtend tijdens hun bezoek aan het Glazen Huis.

Dat ze dit jaar met hun eerste album kwamen, betekent echter niet dat de bandleden elkaar pas net kennen. Frontman Jurre vertelt aan 3FM-dj Sander Hoogendoorn dat de band al zo’n zes jaar geleden bij elkaar kwam, toen drummer Sal pas veertien jaar oud was.

Samen opgroeien

Het begin was moeilijk, weet Jurre: “We maakten eerst een beetje kutmuziek. Het was m’n allereerste bandje.” Sander kan zich daar wel in vinden: “Ik maakte drie jaar geleden nog kutradio”, grapt hij. “En vorige week ook nog!”

Uiteindelijk is het vooral mooi en bijzonder dat de leden van Queen’s Pleasure nog steeds samen zijn, en alleen maar beter zijn geworden: “Je groeit op met deze gasten, dat is het leukste wat er is,” aldus Jurre.

Kijk hier het volledige interview met Queen’s Pleasure in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2021.

Queen's Pleasure interview in het Glazen Huis

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het Glazen Huis is terug!

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor het Wereld Natuur Fonds. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Doneer

Kom In Actie

Vraag een plaat aan

Ster advertentie
Ster advertentie