3FM Serious Request

Desirees vader ligt in coma door het coronavirus en is vandaag jarig

  1. Nieuwschevron right
  2. Desirees vader ligt in coma door het coronavirus en is vandaag jarig

Tijdens 3FM Serious Request: Never Walk Alone rijdt 3FM-dj Rob Janssen door het land om geld én verhalen op te halen. In Heerhugowaard bezoekt hij Desiree die een heftige periode doormaakt. Haar ouders zijn allebei besmet geraakt door het coronavirus en haar vader ligt al ruim twee weken in coma door de ziekte.

Het is een dag met gemengde gevoelens voor Desiree, want haar vader is vandaag ook nog eens jarig en dat kan ze door het coronavirus niet samen vieren. "In het begin dacht ik ook: het zal allemaal wel meevallen, dat corona. Het is gewoon een heftige griep. Inmiddels weet ik wel beter." Beide ouders van Desiree zijn geveld door het virus en hoewel het met haar vader nog iedere dag spannend is hoe het met zijn gezondheid gaat, is haar moeder weer aan de betere hand. "Zij is inmiddels weer thuis en aan het herstellen. Mijn vader leeft iedere dag nog in onzekerheid. De ene dag gaat het weer wat beter, maar dat kan de dag erna zo weer het tegenovergestelde zijn. Hoe stom het ook klinkt, je wilt niet te positief worden; het kan zomaar zijn dat je ineens weer slecht nieuws krijgt."

"Ik dacht: corona is maar een griepje. Nu weet ik wel beter."

Oproep

Desiree vertelt dat het hele spannende dagen zijn voor haar en haar familie, maar wil ook van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te waarschuwen. "Kijk uit! Ook al hoor en lees je nu dat het beter gaat in ons land. Het blijft een groot gevaar, dus blijf thuis als het niet nodig is om weg te gaan en zorg goed voor jezelf en voor elkaar."

Wat kun jij doen?

Het Rode Kruis heeft jouw hulp keihard nodig. Daarom kun je 3FM Serious Request: Never Walk Alone steunen door te doneren óf een plaat aan te vragen. Ga naar www.3fm.nl/seriousrequest of klik op een van de knoppen hieronder en help mee!

Ster advertentie
Ster advertentie