3FM Serious Request

8 mensen die jouw vertrouwen in de wereld herstellen

  1. Nieuwschevron right
  2. 8 mensen die jouw vertrouwen in de wereld herstellen

Er is veel negatief nieuws de laatste weken. Mensen die zich niet aan de richtlijnen van het RIVM houden, evenementen die worden afgelast... Deze helden herstellen jouw vertrouwen in de wereld!

1. Het zorgpersoneel

Met gevaar voor hun eigen gezondheid staat het zorgpersoneel 24/7 voor ons klaar! Dat zijn helden zoals Maaike, die als verpleegkundige op een corona-afdeling werkt en toegeeft dat het soms enorm zwaar kan zijn.

Video niet beschikbaar

2. De 'Plaat Op Maat' makers

Elke dag wordt er een Plaat Op Maat aangevraagd voor iemand die dat verdiend heeft. Linde Schöne schreef 'Met Volle Angst Vooruit' voor Melissa, wiens leukemie teruggekeerd is, op verzoek van Melissa's vriendin Maartje. Andere Plaat Op Maat-makers van deze week waren The Vices, Ed Struijlaart, WIES, Lucas Hamming en Brainpower.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. Sameena

Sameena rende in december 2019 voor 3FM Serious Request: The Lifeline maar liefst 100 kilometer achter elkaar en haalde darmee €47.000 op. Voor 3FM Serious Request: Never Walk Alone was er geen route die ze mee kon rennen, dus rende Sameena 24 uur lang (!!!) rondjes om haar eigen huizenblok en daar werd €1.397 voor gedoneerd!

4. Vrijwilligers van het Rode Kruis

Dit is het doel waar we met 3FM Serious Request: Never Walk Alone geld voor ophalen. Wat zij doen met al dit geld is fantastisch. Ze hebben een telefoonnummer opgezet, speciaal voor mensen die hulp hebben terwijl ze in thuis quarantaine zitten. Ze maken voedselboxen voor mensen die dat nodig hebben, ondersteunen medisch personeel en ze zamelen beschermingsmiddelen in voor de zorg. Eén van de vrijwilligers die voor anderen klaarstaat is Esmee.

Video niet beschikbaar

5. Politieagent Thijs

Politieagent Thijs ging viral op TikTok door zijn zangkunsten, toen hij stiekem gefilmd werd door een collega tijdens een Queen-cover. Momenteel kan hij nu niet zoveel optreden, maar hij wilde graag iets doen voor anderen. Daarom trad Thijs speciaal op voor de inwoners van een verzorgingstehuis.

Video niet beschikbaar

6. Moeder van Tiago

Tiago heeft drie jaar geleden hersenletsel opgelopen waardoor deze tijd extra lastig voor hem is. Zijn moeder heeft Rob ingeschakeld om te zorgen dat hij toch een leuke verjaardag heeft, dat werdt gedaan met taart en confetti.

7. Deze lieve aanvraag van Isa

Isa (12) is haar oma verloren aan het coronavirus, daarom vroeg ze een liedje aan. Ze vroeg niet om een liedje dat ze zelf leuk vond, maar om 'She': een favoriet van haar oma.

Video niet beschikbaar

8. De 3FM luisteraars

Last, but definitely not least: de luisteraars van 3FM! Zij zijn geweldig, want door alle donaties, aangevraagde platen en het steunen van acties halen we een prachtig bedrag op voor het Rode Kruis. Dank daarvoor!

Heb je er weer vertrouwen in?

Mooi zo. Mocht je nog willen doneren: het kan nog steeds.

DONEER NU

Ster advertentie
Ster advertentie