3FM Serious Request

3FM-dj Sophie zingt een emotioneel liedje met haar vader in het Glazen Huis

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Sophie zingt een emotioneel liedje met haar vader in het Glazen Huis

Het is de finaledag van 3FM Serious Request 2022 en hij begon met een bezoekje van de ouders van 3FM-dj Sophie Hijlkema. Beiden hebben geld opgehaald voor Het Vergeten Kind en kwamen de grote cheques van samen meer dan vijfduizend euro overhandigen. De tegenprestatie: Sophie die samen met haar vader een zelfgemaakt liedje zingt. Een prachtig nummer over de band tussen vader en dochter, een moment waar niemand het droog kon houden.

'Do en ik'

De vader van Sophie is muziekleraar in Friesland en heeft geld opgehaald door donaties te vragen van alle scholen waar hij werkt. Daar staat wel tegenover dat Sophie samen met hem een liedje zingt in het Glazen Huis. De vader van Sophie heeft zelf het liedje geschreven en vertelt erover: "We hebben ook niet altijd samen kunnen wonen, ik heb ondanks die afstand proberen mijn gevoel en onze band in dit liedje te stoppen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sophie vertelt over eigen jeugd

Na het nummer is Sophie emotioneel over het feit dat haar ouders beide zijn gekomen en ook nog eens zo'n mooi bedrag hebben opgehaald. Ze vertelt over haar jeugd en hoe bijzonder ze de band met haar ouders vindt. Sophie: "De hele week hoor je verhalen van de vergeten kinderen en dan ga je zelf ook stilstaan bij je eigen jeugd, ondanks dat jullie niet meer bij elkaar zijn heb ik zoveel liefde gekregen en daar ben ik heel erg dankbaar voor."

Sophie vertelt verder hoe enorm belangrijk stichting Het Vergeten Kind is: "Ik gun ieder kind een fijne jeugd en daarom vind ik ons doel ook zo mooi, het plaatst alles in perspectief. Neem het dus niet voor lief als je een goeie band met je ouders hebt, dat heb ik geleerd deze week."

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie