3FM Serious Request

Wat levert jouw actie of donatie op?

foto: Merlijn Stoffels
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat levert jouw actie of donatie op?

Tijdens 3FM Serious Request zamelen we geld in om ouders en kinderen in conflictgebieden weer te herenigen. Dat is een ontzettend mooi streven, maar zo'n hereniging lijkt op het eerste gezicht misschien moeilijk in geld uit te drukken. Ter verduidelijking vind je hieronder de bedragen die nodig zijn om deze still ramp tegen te gaan.

€3 - Contact leggen

Vanaf slechts €3 regelt het Rode Kruis het eerste contact tussen familieleden die elkaar zijn kwijtgeraakt. Dit gebeurt door het bezorgen van een brief of het opzetten van een telefoongesprek, zodat ouders en kinderen elkaar kunnen laten weten dat ze nog leven en waar ze zijn.

Foto: Merlijn Stoffels

€50 - Basisvoorzieningen voor een kind

Voor een bedrag van €50 regelt het Rode Kruis basisvoorzieningen voor een kind dat er alleen voor staat. Denk hierbij aan eten, drinken, kleding en psychologische hulp. Hiermee krijgen deze kinderen een steuntje in de rug en wordt het iets makkelijker gemaakt om bijvoorbeeld naar school te gaan en zelf weer iets op te bouwen tot ze terug kunnen naar hun ouders.

€300 - Een kind terugbrengen naar zijn familie

Het Rode Kruis brengt ook kinderen terug naar hun families, die zich vaak in een andere regio bevinden. Soms zelfs in een ander land! Voor €300 kan het Rode Kruis vervoer, brandstof, eten, drinken en kosten van een VISA betalen.

Foto: Merlijn Stoffels

€445 - De kosten van een opsporingsteam

Voor €445 gaan opsporingsteams overal ter wereld op zoek naar een vermist familielid. Sommige opsporingen duren een paar dagen of weken, andere soms maanden. Er wordt gebruik gemaakt van de database van het Rode Kruis, maar soms ook van fotopublicaties of berichten in de media. Daarnaast reizen vrijwilligers naar verschillende gebieden om op zoek te gaan naar vermiste familieleden.

€2500 - Aanschaf van een motor voor opsporingswerk

Het Rode Kruis maakt gebruik van motoren om opsporingsberichten en persoonlijke brieven van mensen naar andere kantoren en gebieden te brengen. Hier is nog niet voldoende materieel voor, waardoor de vrijwilligers heel veel plekken nog niet kunnen bereiken.

Foto: Merlijn Stoffels

Steun 3FM Serious Request

Zoals je ziet zijn er veel plekken waar het geld naartoe kan, maar het is ook goed om te zien voor wie we dit allemaal doen. 3FM-dj Wijnand Speelman vertrok naar Nigeria om te zie hoe het Rode Kruis families weer samenbrengt. Tijdens zijn reis sprak hij met verschillende mensen die op zoek zijn naar hun ouders of kinderen. Hun verhalen lees je op 3FM.nl/wijnand.

Jij kunt helpen om deze stille ramp tegen te gaan door te doneren, een nummer aan te vragen, zelf in actie te komen of iets te kopen in de webshop of de veiling. En natuurlijk kun je hoogstpersoonlijk langskomen in Apeldoorn om je donatie achter te laten in de brievenbus van het Glazen Huis!

Ster advertentie
Ster advertentie