3FM Serious Request

Zo maak je een actie aan voor 3FM SR19: The Lifeline

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo maak je een actie aan voor 3FM SR19: The Lifeline

Je kunt geld inzamelen voor het Rode Kruis en 3FM SR19: The Lifeline door zelf in actie te komen. Dat betekent dat je een eigen idee verzint en daarmee geld ophaalt, wat je vervolgens doneert aan het Rode Kruis. Hier lees je hoe dat werkt!

Hoe doe je het?

Bedenk als eerste wat je wilt doen. Waar ben je goed in? Waar willen mensen geld voor geven? Het slimst is om een actie te bedenken die zo dicht mogelijk bij je eigen interesses en talenten ligt. Dat maakt het stukken makkelijker om het op touw te zetten. Bedenk ook wat je nodig hebt, wanneer je het gaat doen en met hoeveel mensen. Vraag vrienden/familie/collega’s/je klas om mee te helpen!

Ik heb ideeën nodig

Je actie kan en mag écht van alles zijn. Flessen verzamelen, auto's wassen en koekjes bakken zijn tijdloze klassiekers, maar je kunt bijvoorbeeld ook iets heel anders organiseren. Zo maakt MusicMemories mooie aquareltekeningen van liedjes op aanvraag, gaan 3FM-dj's Vera en Olivier Mario Kart spelen met luisteraars en gaat Olaf 24 uur achter elkaar flight simulator spelen.

Je kunt natuurlijk ook een hondenuitlaatservice starten, zoals Evi en Zara gedaan hebben. En als je na dat wandelen moe bent, kun je bij Marianne en Ellen aansluiten in hun massage marathon. Wel zo relaxed. Genoeg opties dus!

Hoe maak je een actiepagina aan?

Heel simpel: ga naar 3FM.nl/KomInActie en klik op een van de kant-en-klare acties of ga naar 'Start Eigen Actie'. Bedenk een leuke actietitel, vul je eigen gegevens en streefdoel in en zorg voor een mooie header en actie-afbeelding. Op de pagina daarna kun je beschrijven wat je actie inhoudt en wanneer je het wilt gaan doen: zorg ervoor dat je het hier duidelijk uitlegt.

De laatste stap is het aanmaken van een login, zodat je later terug kunt naar je actiepagina om te kijken hoe 't gaat.

Wat heb ik eraan?

Een paar voordelen van een eigen Kom In Actie-pagina op een rij. Je ziet bijvoorbeeld realtime hoeveel geld er gedoneerd wordt en door wie. De sponsors kunnen ook meteen een berichtje achterlaten! Daarnaast komt je actie in het overzicht te staan, waardoor ook mensen buiten jouw eigen kennissenkring hem te zien krijgen. Dat kan extra geld opleveren!

Als laatste monitort 3FM ook welke acties er allemaal aangemaakt worden, dus ben je lekker bezig? Dan bestaat er best een kans dat je actie wordt uitgelicht op 3FM.nl en de socials.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dat was 'm! Nu is het aan jou. Je kunt ons via social media altijd een vraag stellen als er iets niet duidelijk is. Heel veel succes en alvast bedankt voor je inzet.

Ster advertentie
Ster advertentie