3FM Serious Request

De eindstand van 3FM SR20: Never Walk Alone is €307.392

  1. Nieuwschevron right
  2. De eindstand van 3FM SR20: Never Walk Alone is €307.392

Wauw, wát een bedrag om de week mee af te sluiten! Door jullie plaataanvragen, donaties en andere acties is er een prachtig bedrag opgehaald voor het Rode Kruis.

Bedankt!

We willen jou graag bedanken voor je inzet de afgelopen week. Of het nu een donatie was, het aanvragen van een plaat of dat je een actie hebt gesteund: ontzettend bedankt! Met de opbrengst kan het Rode Kruis een heel veel mensen helpen tijdens de coronapandemie.

Wat gaat het Rode Kruis doen met de opbrengst?

Medische ondersteuning
Het Rode Kruis zet zich met veel vrijwilligers in om ondersteuning te bieden tijdens deze noodsituatie, de coronapandemie. De hulpverleners zijn in heel Nederland te vinden bij zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en huisartsenposten. Ze vervoeren patiënten, ondersteunen de overbelaste voedselbanken en verzorgen de coronapatiënten die worden opgevangen in diverse zorg hotels verspreid over het land.

Ook verzamelt het Rode Kruis beschermingsmiddelen, zoals brillen, maskers en handschoenen, zodat het zorgpersoneel veilig kan blijven werken.

Hulp voor wie het nodig heeft
Ook geeft het Rode Kruis praktische ondersteuning aan mensen die er alleen voor staan of in quarantaine zitten. De vrijwilligers doen boodschappen, helpen met het aanschaffen van medicijnen, laten de hond uit, geven advies en bieden een luisterend oor. Ze hebben een hulplijn geopend waar bellers vragen kunnen stellen over het coronavirus of als zij zich zorgen maken over iemand in hun omgeving. Inmiddels zijn al meer dan 13.000 telefoontjes binnengekomen.

Kun je nagaan hoe ontzettend veel mensen het Rode Kruis kan gaan helpen dankzij jouw bijdrage. Bedankt! ❤️

Ster advertentie
Ster advertentie