Naar homepage
3FM Serious Request

Vier redenen waarom meelopen met The Lifeline je gezonder maakt

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Vier redenen waarom meelopen met The Lifeline je gezonder maakt

Zoveel mogelijk thuisblijven, geen groepslessen en de sportschool dicht: de tweede lockdown is een feit. Wil je een gezond leven leiden én iets doen voor het Rode Kruis? Loop dan mee 3FM Serious Request: The Lifeline, want een goed stuk wandelen heeft veel gezondheidsvoordelen!

1. Lopen vermindert stress

Veel coronastress gehad? Loop het eruit! Uit onderzoek blijkt dat lopen een effectieve manier is om stress uit je lichaam te krijgen. Dat komt omdat wandelen vertraagt, helpt te onthaasten én het gaat eventjes niet om presteren.

2. Boost je weerstand!

Wanneer je vaker langer dan een half uurtje loopt, zorg je ervoor dat je weerstand sterker wordt en je minder vatbaar bent voor griep. Lopen is dus een gratis boost voor je immuunsysteem! Uit onderzoek blijkt dat degenen die minstens 5 dagen per week 20 minuten per dag lopen, 43 procent minder ziektedagen hadden dan degenen die eenmaal per week of minder trainden!

19 7a28a43b6e 50735550176 5dd58da72a c

(Foto: Nathan Reinds)

3. Na het wandelen kun je heerlijk slapen

Dagelijks wandelen zorgt voor een betere nachtrust. Beweging zorgt er namelijk voor dat het effect van natuurlijke slaaphormonen zoals melatonine versterken, blijkt uit onderzoek.

4. Lopen is gezond voor je lijf

Wandelen is goed voor je lijf. Dagelijks wandelen verkleint het risico op overgewicht, het activeert je lichaam en brengt je stofwisseling op gang. Met een uurtje wandelen verbrandt je ongeveer 240 kilocalorieën!

Helemaal overtuigd om te gaan lopen voor The Lifeline en je te laten sponsoren? Maak dan je eigen actiepagina aan via 3fm.nl/kominactie. Binnen vijf minuten gepiept!

3FM SERIOUS REQUEST: THE LIFELINE 2020

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat.

Hier vind je meer over het doel van dit jaar. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) gaan drie dj-teams in lockdown vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Hoe jij kan helpen? Doneer, kom in actie of loop mee vanuit huis met The Lifeline en laat je sponsoren. Je kan natuurlijk ook een plaat aanvragen in ruil voor een donatie.

DONEER NU KOM IN ACTIELOOP MEE!

Ster advertentie
Ster advertentie