Naar homepage
3FM Serious Request

Welke 3 moeten het huis in?

  1. Nieuwschevron right
  2. Welke 3 moeten het huis in?
DJ-verkiezing: wie gaat het Huis in?
Wie mogen van jou zes dagen lang afzien in een Glazen Huis in Den Haag om zo geld in te zamelen voor het Rode Kruis?Schoon drinkwater
Het is in ons land zo normaal om water uit de kraan te drinken en te douchen. We trekken zelfs de wc door met drinkwater! We staan er eigenlijk niet bij stil dat water in andere delen van de wereld helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Sterker nog, er zijn stammen in Afrika die een dagtaak hebben aan het halen van water. De vrouwen lopen binnen een dag met een emmer naar de dichtstbijzijnde put en terug naar huis. Met dat water kunnen ze één dag doen en daarna gaan ze weer opnieuw lopen naar de put.

Nog sterker: in sommige gebieden is er niet eens schoon drinkwater. Alleen heel smerig. En daar gaan dagelijks 4000 kinderen dood door geen of smerig drinkwater. 4000 KINDEREN PER DAG!!

Actie met Serious Request
Deze stille ramp kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan. Daarom gaan drie van onze DJ's zes dagen lang zonder te eten een fantastisch programma maken. Net als voorgaande jaren.

Wie?
Wie moeten er dit jaar in het Glazen Huis? Laat het ons weten en STEM!
Ster advertentie
Ster advertentie