3FM Serious Request

Wijnand in Colombia: "Ik heb nog nooit zoiets gehoord"

foto: Sander Koning
  1. Nieuwschevron right
  2. Wijnand in Colombia: "Ik heb nog nooit zoiets gehoord"

Voor 3FM Serious Request 2019: The Lifeline zamelt 3FM samen met het Rode Kruis geld in voor slachtoffers van mensenhandel. Een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft. Om met eigen ogen te zien wat mensenhandel is, vertrok 3FM-dj Wijnand Speelman samen met het Rode Kruis naar Colombia om daar in gesprek te gaan met slachtoffers, hulpverleners en vrijwilligers. Dit is de tweede persoonlijke vlog van Wijnands reis in een reeks van drie.

Wijnand in Colombia

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk hier de vorige vlog terug!

Mensenhandel

‘Mensenhandel’ staat voor uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Een kwart van de slachtoffers is minderjarig: jonge mensen lopen meer risico, net als mensen die op de vlucht zijn.

(Jonge) mensen die worden uitgebuit zitten gevangen in een mensonwaardige situatie, met grote psychische en fysieke gevolgen. Ze moeten niet alleen vernederend, zwaar of gevaarlijk werk doen waar ze nauwelijks voor betaald krijgen, maar zitten ook in constante angst: ze zijn niet vrij om te kiezen wat ze met hun leven doen.

Mensenhandel komt overal ter wereld voor, óók in Nederland. De meest bekende vorm is uitbuiting in de seksindustrie (denk bijvoorbeeld aan loverboys), maar ook gedwongen arbeid en gedwongen criminaliteit zijn vormen van mensenhandel.

Kom in actie

In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj’s te voet door Nederland, in estafettevorm. Zij lopen één route van Goes naar Groningen, terwijl ze 24/7 live radio maken en acties bezoeken die luisteraars organiseren. Hiermee halen ze samen met de rest van Nederland geld op om jonge mensen te beschermen tegen mensenhandel.

De dj's lopen van actie naar actie, dus als jij je wilt inzetten voor 3FM SR19 zou het zomaar kunnen dat 3FM bij je langskomt of je actie in de spotlight zet. Meld jouw eigen actie, evenement of idee aan via 3FM.nl/kominactie en zet je samen met de rest van Nederland in om slachtoffers van mensenhandel een nieuwe toekomst te bieden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie