3FM Serious Request

Diggy Dex speelt ‘Allermeest’ live in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2022

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Diggy Dex speelt ‘Allermeest’ live in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2022

Rapper en Amersfoortse hometown hero Diggy Dex kon natuurlijk niet ontbreken in het Glazen Huis dit jaar: hij woont toch in de buurt! Op de dinsdagochtend komt hij langs bij 3FM-dj Rob om zijn nieuwe single 'Allermeest' live te spelen.

Voor Diggy Dex was het niet ver reizen naar het Glazen Huis op de vroege dinsdagochtend: hij komt namelijk uit Amersfoort. “We zitten op het Eemplein,” zegt hij tegen 3FM-dj Rob Janssen, “waar ik vaak mijn boodschappen doe.”

Amersfoort is dit jaar het epicentrum van 3FM Serious Request: Rob en zijn huisgenoten Sophie Hijlkema en Barend van Deelen laten zich een week lang opsluiten in het Glazen Huis in De Nieuwe Stad om geld op te halen voor Stichting Het Vergeten Kind.

Als local weet Diggy Dex natuurlijk alles over de plek waar het Glazen Huis dit jaar staat: “Dit was vroeger een industriestuk, waar de textielindustrie zat in Amersfoort. Het is denk ik twintig jaar geleden helemaal op de schop gegaan. Het poppodium Fluor zit hier ook.”

Koesteren

Diggy vertelt ook wat het werk van Stichting Het Vergeten Kind, een organisatie die zich inzet voor de 100.000 kinderen in Nederland die opgroeien in een onveilige thuissituatie, voor hem betekent: “Ik heb zelf kinderen. (…) Het is ook altijd goed om even je eigen situatie te bekijken en te koesteren wat je hebt, en zoveel mogelijk naar andere situaties te kijken en te beseffen hoe goed het is wat we hebben.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De rapper en songwriter neemt vanochtend twee bandleden mee om een akoestische versie te spelen van zijn nieuwste single ‘Allermeest’. Kijk dat optreden hierboven terug.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie