3FM Serious Request

Ouders doen een ode aan hun dochter Zoë die ALS heeft: "Zoë is sterk en dat geeft ons kracht"

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Ouders doen een ode aan hun dochter Zoë die ALS heeft: "Zoë is sterk en dat geeft ons kracht"

Een van de honderden mensen waar 3FM Serious Request voor in actie komt is Zoë. Ze was pas drie maanden moeder toen ze haar diagnose kreeg. Sylvie en Tom, de ouders van Zoë, stonden bij de brievenbus. Zoë is een jonge moeder en zou niet ziek moeten zijn. "Toch is ze zo bewonderingswaardig sterk, dat geeft ons kracht," zegt haar moeder.

De verschrikkelijke, dodelijke ziekte ALS heeft niet alleen invloed op de patiënten zelf; het is een ziekte die ook door naasten wordt gedragen. ALS-patiënt Zoë was pas drie maanden moeder toen ze de diagnose kreeg. Sylvie en Tom, de ouders van Zoë, stonden bij de brievenbus. Hoe ervaren zij deze tijd?

“Het is een ramp,” zegt de moeder van Zoë. "Dit hoort niemand te overkomen. Je hebt het idee dat je dochter midden in het leven staat, een gezin sticht. Dat is het beeld dat je in je hoofd hebt. Ik heb een intens verdriet voor haar en haar man Geert.”

De ouders putten kracht uit Zoë's vechtlust. "Zoë is zo flink en bewonderenswaardig. Dat geeft ons kracht. Hoe zij en Geert dit aanpakken, maakt me trots en blij dat ik dat mag zien. Ze heeft zoveel vertrouwen, en daar haalt ze kracht uit. Vandaar ook dat we hier in Nijmegen zijn. We hebben jullie - Sophie, Barend en Wijnand - in ons hart gesloten."

Bekijk het fragment hieronder👇

Eerder bezocht Barend al een bezoekje aan Zoë en haar gezin. Check haar verhaal 👇

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zoë wil zo lang mogelijk van haar naasten genieten. Blijf doneren lieve mensen 💚

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie