3FM Serious Request

De grote finale

  1. Nieuwschevron right
  2. De grote finale
Het is zo ver, de dj's zijn na zes slopende dagen het huis uit. Zenderbaas Florent Luyckx opende het Glazen Huis om ' zijn jongens' te vergezellen naar het podium.
De laatste uurtjes
Dat Eric Corton een bepaald gevoel los kan maken was wel bekend en werd tijdens zijn laatste bezoekje aan het huis nog eens extra duidelijk. Tijdens het fragment van zijn reportage vanuit Kenia hielden de dj's het niet meer droog. Daar doen ze het tenslotte toch voor, voor de vluchtelingen over heel de wereld. Gebroederlijk doorstonden de drie heren de laatste uurtjes en leefden doe naar het grote moment.

Claudia de Breij is erbij
Op het grote podium aan de andere kant van het plein vond tijdens de laatste uurtjes ook genoeg plaats. Claudia de Breij stond daar als volleert preekstalmeester die Giel bemoedigend toeschreeuwde: " Giel is Homo!!". Nou daar kon hij het mee doen.

RTL Boulevard

Ze hadden nog iets meer dan een uur te gaan toen RTL Boulevard inbelde. De onvermijdelijke vraag: "Hoe is het en houden jullie het nog vol?" werd ook door hen gesteld.

Gerard
Ook Gerard Ekdom stak de heren nog even een hart onder de riem en een enorme cheque toe. Hij mocht het heuglijke nieuws brengen dat zijn handschud-actie maar liefst 50956, - euro op heeft gebracht! Dat gaf de heren goede moed voor de eindstand.

Timur keerde terug

Voor het goede doel was Timur met zijn baby op de vlucht en hij werd gesponsord door de luisteraars. Na zijn lange tocht van Zweden naar België eindigde hij uiteindelijk uitgeput maar voldaan op de markt in Breda, waar de dj's hem warm binnenhaalden.

Roken
" Ik ga echt niet meer roken. Dat het slecht voor me is, slecht voor mijn longen, dat boeit me geen reet maar dat het zo verslavend is... Ik stop met roken." Om 19:35 was heel Nederland getuigen van Giel' s goede voornemen. We zijn benieuwd...

" Als we gaan ...
Dan gaan we met z'n allen" En met z'n allen (3 in dit geval) stonden ze te springen op de tafels en banken in het Glazen Huis toen Guido Weijers zijn kunstje op het podium vertoonde. Met de laatste restjes energie gingen ze helemaal los, net als de mensen op het plein.

De spanning steeg
Net voordat de mannen het huis uit mochten steeg de spanning tot grote hoogte. Het Glazen Huis verdween onder een groot doek en de lampen op het plein werden gedoofd. Onder begeleiding van Novastars wonderschone single 'Waiting So Long', was het moment dan toch daar. De man met de sleutel, zenderbaas Florent Luyckx had de eer om de heren te verwelkomen in de echte wereld, buiten de glazen muren.

En toen stonden ze buiten...

Ze veel praatjes als ze hadden in het huis, zo overdonderd en aangedaan zijn ze als ze eindelijk buiten staan. De meisjes worden flink geknuffeld en dan het eerste vast voedsel, het appeltje op het podium.

Eindstand
Met als laatste de brandende vraag... Hoeveel heeft het nu opgebracht?!?!? Met een druk op de grote rode knop op het podium verscheen het bedrag in reuze letters aan de andere kant van het plein. Op het huis stond het dan te lezen! Ze hebben het gehaald, het bedrag is meer dan 2,5 miljoen. Dat betekent nog een 2,5 miljoen van de regering! Het totaalbedrag is 5.637.937 euro!!!!!

Ster advertentie
Ster advertentie