3FM Serious Request

Waar gaat het geld van 3FM Serious Request 2013 heen? Paul bezoekt projecten in Zambia

  1. Nieuwschevron right
  2. Waar gaat het geld van 3FM Serious Request 2013 heen? Paul bezoekt projecten in Zambia

Paul Rabbering is in Zambia om met eigen ogen te zien hoe het geld dat in 2013 is ingezameld aan de verschillende projecten wordt besteed.

Paul op reis door Zambia

Paul zat in 2013 een week lang in het Glazen Huis in Leeuwarden om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Daarom is hij nu natuurlijk wel benieuwd hoe het ingezamelde geld besteed wordt.

Paul is nu - begin oktober 2014 - in het westelijk Zambia om enkele projecten te bezoeken die het Rode Kruis daar opgezet heeft.

We bellen Paul als hij bij een dorpje vandaan komt waar vandaag een waterpomp is geplaatst. Hoe was dat?

- Ik was in het dorpje Ngonjongo. En daar waren de mensen heel erg blij, het was een grote happening. Het was heel mooi om te zien, heel dankbaar.

En nu?

- Ik ga deze periode samen met het Rode Kruis nog een paar projecten bezoeken. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal zijn. Want wat vooral opvalt, maar dat noemde Eric Corton vorig jaar ook al, de mensen zijn hier zo vreselijk arm. Er is helemaal niks. Echt heel heftig.

Later meer over de bevindingen van Paul in Zambia.

Let's Clean This Shit Up

Met het thema Let's Clean This Shit Up zette 3FM Serious Reuqest zich in voor de bestrijding van diarree. Door mensen te voorzien van schoon drinkwater, schoonmaakmiddelen en toiletten helpt het Rode Kruis mensen in hun gevecht tegen diarree. Al voor 1 EUR hebben mensen een maand lang zeep. Voor 20 EUR kan het Rode Kruis ze een eenvoudig toilet maken en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Paul bezoekt enkele projecten en doet daarvan komende tijd verslag.

Verantwoording van besteding van het bedrag uit 2013

Traditiegetrouw wordt er op 3FM door het Rode Kruis tekst en uitleg gegeven over de projecten die opgezet zijn met het bedrag Er is op dit moment nog geen verantwoording voor de uitgaven het opgehaalde geld, maar één ding is zeker: met de €12.302.747 die in 2013 opgehaald is, kunnen duizenden mensen geholpen worden. Eric Corton was in 2013 ook al in Afrika om te laten zien waarom er geld nodig was. Check het filmpje hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie