3FM Serious Request

Het Glazen Huis 2009 in Groningen

  1. Nieuwschevron right
  2. Het Glazen Huis 2009 in Groningen
Hoofden zijn erover gebroken, plannen zijn diepgaand geanalyseerd en lange, lange vergaderingen hebben plaatsgevonden, maar: De Beslissing Is Genomen.
Het Glazen Huis komt in Groningen, dat is vanmiddag bekend gemaakt.


Groningen

Maandenlange speculaties over waar het huis zou komen te staan, heuse lofzangen op en odes aan de verschillende steden, smeekbedes van bewoners en diepgaande analyses over de eventuele locaties; het Glazen Huis heeft de gemoederen behoorlijk bezig gehouden de laatse tijd.

Nu is dan eindelijk de beslissing gevallen. Het Glazen huis komt in 2009 in Groningen te staan.


Waarom Groningen

Groningen is gekozen uit een shortlist van vijf steden: Eindhoven, Enschede, Rotterdam en Tilburg en dus Groningen.

3FM zendermanager Florent Luyckx looft de initiatieven en plannen van de verschillende gemeenten. "Het is indrukwekkend om te ervaren wat deze steden de afgelopen dagen georganiseerd hebben om Serious Request dit jaar te ontvangen. We hebben vijf steden bezocht die allemaal van Serious Request een groot feest kunnen maken. Helaas kan het Glazen Huis maar in één stad staan. De keuze is dit jaar op Groningen gevallen, vanwege de perfecte locatie die de stad het Glazen Huis biedt en het uitstekende plan van de gemeente om de regio Groningen te mobiliseren voor Serious Request.”


Here We Come

DJ Annemieke Schollaart was als eerste ter plekke in het hoge noorden. De hele middag heeft zij hints gegeven over waar zij naartoe onderweg was. Zo had ze 'nog geen file' , zag ze een windmolen en is ze ook verdwaald in de omgeving. Maar rond half vijf was ze dan toch echt aanwezig in Groningen om het gemeentebestuur persoonlijk te feliciteren.

Groningen, gefeliciteerd! Here we come!
Bereid je lijstje met verzoeknummertjes voor Serious Request maar alvast voor. Tot in december.

Links

Daniel en Maike van 3FM NOS Headlines reisden met Annemieke mee en maakten een verslag van de bekendmaking.

Check hier het filmpje

Ster advertentie
Ster advertentie