3FM Serious Request

Hoe we 3FM SR20 pandemie-proof houden? Nou, zo!

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe we 3FM SR20 pandemie-proof houden? Nou, zo!

De zeventiende editie van 3FM Serious Request vindt een paar maanden eerder plaats en in een totaal andere opzet. Dit gebeurt allemaal nú zodat we geld in kunnen zamelen voor het Rode Kruis, dat hulp biedt tijdens de coronapandemie. Maar hoe doe je dat, een evenement organiseren terwijl er een virus heerst? Dit zijn de maatregelen die wij hebben getroffen.

De situatie normaal

Iedereen kent de beelden: vroeger zag je volle pleinen voor het glazen huis, tegenwoordig lopen hele dorpen en steden uit en mee tijdens The Lifeline. Waar 3FM Serious Request is, komen mensen graag samen om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Daarnaast zijn honderden mensen achter de schermen bezig om er alles goed uit te laten zien op radio, TV en online. In december vorig jaar zag dat er nog zo uit:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Door de maatregelen van de overheid is de situatie nu helemaal anders. Er mag geen publieksevenement worden georganiseerd, iedereen moet 1.5 meter afstand houden en iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven. Dus geen looproute, geen Chequepoints en geen blaren, maar gelukkig wel nog steeds heel veel goede muziek.

Nu net effe anders

3FM zendt deze week gewoon uit vanuit de normale studio, maar er is een groot scherm zodat er alsnog veel interactie kan zijn zijn met luisteraars. Minder mensen is beter, maar ze mogen er natuurlijk wel gewoon 'bij' zijn!

Verder is er een stuk meer glas te zien dan normaal. Producer John is hiervoor verantwoordelijk. "In de studio zit nu heel veel plexiglas, zo komen de dj's niet met elkaar in contact. Als je de studio binnenkomt moet je eerst je handen schoonmaken met alcohol en iedereen gebruikt z'n eigen plopkap."

Verder worden de teams zo klein mogelijk gehouden, zowel in de studio als in het land. "In de studio zie je alleen de dj's en met maximaal drie man gaan we op pad door het land voor reportages. Dit gebeurt in aparte auto's. Een presentator, cameraman en regisseur, dat is het enige wat nu mogelijk is. Met de microfoon aan een grote hengel, zodat de 1,5 meter afstand in acht kan worden gehouden."

Maar leuke gevolgen heeft het ook. Zo is nu bij elke shiftwisseling een schoonmaakmomentje ingebouwd. De stofzuiger, alcoholdoekjes en mop komt erbij. Let's clean this shit up!

>> Lees hier meer over 3FM Serious Request: Never Walk Alone

DONEER NU

OF VRAAG EEN PLAAT AAN

Ster advertentie
Ster advertentie