3FM Serious Request

Sharella van het Rode Kruis is steun en toeverlaat in onzekere tijden

  1. Nieuwschevron right
  2. Sharella van het Rode Kruis is steun en toeverlaat in onzekere tijden

Sharella werkt voor het Rode Kruis en ontvangt honderden belletjes per dag, van mensen die niet weten hoe ze met de pandemie om moeten gaan. Frank en Eva belden met haar tijdens de uitzending. Wat houdt haar werk precies in? En waarom doet ze het met zoveel liefde?

Onmisbaar

Angst, wanhoop en onwetendheid. Dat is wat Sharella meemaakt als Rode Kruis medewerker. Dit doet ze niet alleen doordeweeks, maar ook nog eens extra als vrijwilliger in het weekend, waarbij ze wel het één en ander meemaakt. Zo vertelt ze onder andere over een vrouw die niet bij de bruiloft van haar kleindochter kon zijn. "Ik heb haar geprobeerd te troosten en gevraagd of ze haar kleindochter kon verrassen door te videobellen."

Naast het geruststellen van gedupeerden van het coronavirus, helpt Sharella ook nog eens met doen van boodschappen voor de mensen die niemand hebben om dat voor hen te doen. Dit maakt Sharella toch echt een onmisbare kracht. Waar al deze motivatie vandaan komt? "Ik ben opgevoed door mijn oma. Als er nu wat met haar gebeurt, kan ik niet zomaar naar Curacao om te helpen. Dan hoop ik ook dat er mensen zijn die voor haar zorgen."

Draag ook iets bij

Dit benadrukt nog eens hoe belangrijk het is wat het Rode Kruis doet voor de mensen die in zwaar weer verkeren, zowel financieel als fysiek. Zelf is het ook mogelijk om een steentje bij te dragen aan het goede doel. Je kunt je favoriete plaatje aanvragen in de studio, of natuurlijk normaal doneren. Dit helpt het Rode Kruis enorm bij alle taken die zij uitvoeren in tijden van crisis.

Doneren!

Vraag hier jouw plaatje aan!

Ster advertentie
Ster advertentie