3FM Serious Request

In actie komen voor 3FM SR20: Never Walk Alone?

  1. Nieuwschevron right
  2. In actie komen voor 3FM SR20: Never Walk Alone?

Op het moment dat het publieke leven in Nederland op pauze staat en de intensive cares vollopen, helpt het Rode Kruis. Daar kunnen ze alle steun bij gebruiken. Daarom start 3FM op 13 april met 3FM Serious Request: Never Walk Alone.

Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 april komen 3FM-dj's 24 uur per dag in actie. Dit alles met één doel: geld inzamelen voor het Rode Kruis, dat hulp biedt tijdens de coronapandemie. En daarvoor hebben we jouw hulp hard nodig, maar wat kan je wél en niet doen?

Net iets anders dan The Lifeline

Afgelopen december doorkruisten de dj's met The Lifeline het land om geld op te halen, maar nu blijven ze net als de rest van heel Nederland bij hun thuisbasis: de studio. We zien ontzettend veel enthousiaste, creatieve en hartverwarmende reacties binnenkomen van mensen die hun steentje bij willen dragen. Jullie zijn top!

Maar: vanwege het coronavirus willen we vragen om geen actie op te zetten waarbij je de maatregelen niet kunt naleven. Organiseer dus geen pubquiz, spelletjes-avond, wandelroute of collecte waarbij mensen samenkomen.

Je kunt voor deze editie van 3FM Serious Request daarom ook geen speciale actiepagina aanmaken, maar je kunt wel thuisquarantaine-proof geld inzamelen en storten via de knop hieronder.

Maar wat kun je wél doen?

Je kunt Serious Request bijvoorbeeld steunen door te doneren of een plaat aan te vragen. Doneren of een plaat aanvragen kan via de knop hieronder.

DONEER NU VRAAG HIER JOUW PLAAT AAN

Wat gaat het Rode Kruis doen?

Het Rode Kruis zet zich met vele vrijwilligers in om ondersteuning te bieden tijdens deze noodsituatie. Daar zijn financiële middelen voor nodig. Een paar voorbeelden op een rij:

  • De hulpverleners helpen in heel Nederland bij zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en huisartsenposten. Ze vervoeren patiënten, ondersteunen de overbelaste voedselbanken en verzorgen de coronapatiënten die worden opgevangen in diverse hotels verspreid over het land.
  • Ook verzamelt het Rode Kruis beschermingsmiddelen, zoals brillen, maskers en handschoenen, zodat het zorgpersoneel veilig kan blijven werken.
  • De hulporganisatie biedt ook praktische ondersteuning aan mensen die er alleen voor staan of in quarantaine zitten. De vrijwilligers doen boodschappen, helpen met het aanschaffen van medicijnen, laten de hond uit, geven advies en bieden een luisterend oor.
  • En er is een hulplijn geopend waar bellers vragen kunnen stellen over het coronavirus of als zij zich zorgen maken over iemand in hun omgeving. Inmiddels zijn al meer dan 13.000 telefoontjes binnengekomen. Check voor meer informatie hun website.
Ster advertentie
Ster advertentie