3FM Serious Request

Ennn... actie!

  1. Nieuwschevron right
  2. Ennn... actie!

Die brievenbus kleppert lekker door, en ondertussen zitten de mensen op het plein ook niet stil. Er wordt in alle hevigheid geknuffeld, gerend, muziek gemaakt en muziek verkocht voor het goede doel. Hoeveel hebben deze acties tot nu toe opgebracht?

Een heuse battle op het plein. Popkoor popolo uit Nijmegen en het Bekant Kerst Kapel staan beide op het punt hun muziek ten gehore te brengen. Uiteindelijk lijkt het erop dat het reeds geïnstalleerde popkoor gewonnen heeft.

Het blijkt niet zomaar een koor; ze zetten in met 'Toxicity' van System of a Down! Opbrengst tot nu toe: een kerstmuts met kleingeld. Ondertussen waggelt de fanfare verder. "We verwachten zo'n tweehonderd euro op te halen vandaag", aldus de bekkenman.

Even lekker knuffelen
En dan de knuffels van Peter Paul waar je niet onderuit komt. Zelfs niet als je je eurootje doneert en hard verder wil lopen. Anika en Lieke hebben er in ieder geval goed gebruik van gemaakt. "We hebben geld in de brievenbus gegooid en lekker geknuffeld."

Vrolijke rode jasjes
Voorbijgangers kunnen niet onopgemerkt het plein over. Rode jasjes die vrolijk over het plein huppelen schieten mensen aan om te rennen voor het Rode Kruis.

Binnen een minuutje heb je toch al snel 18 euro bij elkaar gerend. Snel verdiend! Dat dacht je. Met de warmte van de zon en geweersschoten wordt je die minuut een echte vluchteling...

Hoeveel opgehaald? Rood jasje 2: "We hebben al ruim 30.000 euro binnen gehaald!" En er zijn nog meer spotieve acties. Zo schuift schaatsploeg Ballangrud Breda even 300 euro door de brievenbus!

Inventarisatie: Een kleine rekensom leer ons dat alleen dit rondje 30.500 euro, en een berg kleingeld oplevert.

Kom zelf in actie!
Zelf wat doen voor Serious Request? Op de volgende website laat je het hele wereld wijde web weten wat voor toffe actie jij hebt op poten hebt gezet...

>> Kom zelf in actie
Ster advertentie
Ster advertentie